AKTUELNO

Vreme je za promene!

Princ Hari prvi put je javno govorio o ocu Čarlsu nakon što se saznalo da kralj ima rak. Više nego važne, pa čak i bombastične izjave, donosi intervju iz emisije "Good Morning America". Da britanski monarh boluje od opake bolesti, Bakingemska palata saopštila je petog februara.

Hari je rekao da je zahvalan što je mogao da provede vreme sa ocem nakon što je objavljeno da kralj boluje od kancera i nagovestio da će bolest njegovog oca imati novi uticaj na kraljevsku porodicu, piše Daily Mail.

Foto: Tanjug AP/Jordan Pettitt/PA Wire

Nada se da će bolest njegovog oca izlečiti njegov razdor sa porodicom u Britaniji.

Za ABC-ijevu emisiju "Good Morning America" ispričao je kako je putovao prošle nedelje u London bez supruge Megan Markl i njihove dece Lilibet i Arčija. Taj put desio se manje od 24 sata nakon objave o zdravstvenom stanju kralaj. Hari se u Britaniji zadržao jedan dan, a onda se vratio u SAD.

"Očeva bolest će ujediniti porodicu"

Na pitanje GMA voditelja Vila Riva koliko je putovanje kući bilo za njega "emotivno", Hari je je odgovorio:

Gledajte, ja volim svoju porodicu. Zahvalan sam na činjenici da sam mogao da odem, vidim oca i provedem bilo koliko vremena sa njim.

Foto: TANJUG AP/LEON NEAL;KIN CHEUNG

Voditelj, koji je inače sin glumca Kristofera Riva, dodao je: "Takođe sam u svom životu životu otkrio da vrsta bolesti u porodici može da bude podsticajna za ponovo ujedinjenje porodice. Da li je to moguće u ovom slučaju?

- Apsolutno. Da, siguran sam. U svim tim porodicama vidim to iz dana u dan, opet, snagu porodične jedinice koja se okuplja. Mislim da svaka bolest, svaka bolest spaja porodice - rekao je Hari.

Tema intervjua je i mogućnost da postane američki državljanin, njegov život sa Megan i promocija Invictus Games 2025. zbog čega su pre dva dana stigli u Kanadu, prenosi Daily mail. Prema do sada objavljenim detaljima intervju, princ Hari nije prekršio savet stručnjaka pa nije otkrivao detalje razgovora sa ocem, govorili su mu da će to biti ključno za njihov odnos.

Autor: Pink.rs