AKTUELNO

Iako ima samo devet godina, Fani je dokazala da humanost nema granice.

Fani Trančeva, učesnica četvrte sezone najgledanijeg dečijeg muzičkog takmičenja "Pinkove zvezdice" dolazi iz Sofije i ima samo devet godina, a ono što do sada niko nije znao o njoj jeste da, pored neverovatnog muzičkog talenta, ima i sopstvenu humanitarnu organizaciju pod nazivom "Fanin razlog" ("Fani's Cause").

Foto: Privatna arhiva

Iako je veoma mala, Fani je odlučila da na jedini njoj poznat način, svojim talentom, pomogne jednom dečaku koji se zove Lubčo, kojem je pomoć neophodna.

Foto: Privatna arhiva

Ova devetogodišnjakinja peva na humanitarnim događajima i prodaje svoje CD-ove, i na taj način sakuplja novac za decu, zbog čega je i slogan njene organizacije "Dete pomaže detetu".

Foto: Privatna arhiva

Ako neko kupi Fanin CD, taj novac ide Lubči, koji je ostao bez roditelja i koji je rođen sa invaliditetom. Naime, pre 15 godina vozač je pod dejstvom alkohola udario na pešačkoj zoni njegovog oca i majku, koja je bila trudna. Čim je rodila dete, majka je umrla, a otac je preminuo posle osam meseci provedenih u komi. Lubčo se rodio sa trajnim oštećenjima, a ova priča inspirisala je Fani da mu pomogne.

Foto: Privatna arhiva

Trenutno je više od 400 ljudi podržalo Fani i njenu organizaciju "Fanin razlog", a čak 70 njenih diskova je prodato u Londonu. Jedan par je čak donirao deo novca sa svog venčanja kako bi podržao ovu malu devojčicu velikog srca. Na aerodromu u Sofiji je postavljen i bilbord koji poziva sve ljude da podrže Fani, koja želi da Lubči obezbedi bolji život.

Foto: Privatna arhiva

Njenu dobrotu i značaj "Faninog razloga" prepoznala je i strazburška TV Arte, koja je napravila film o Faninom životu, humanitarnom radu, ali i učešću u "Pinkovim zvezdicama".

Foto: Privatna arhiva

Fani je zbog ovoga dobila više od 35 nagrada širom Evrope, što je dokaz da "Fanin razlog" ruši granice Balkana.

Foto: Privatna arhiva

Ona je sa četiri godine prepoznala muziku kao nešto čime želi da se bavi do kraja života.

- Kada sam imala četiri godine, videla sam devojku kako peva na sceni, i odmah sam mami rekla "Želim da radim ovo što ova devojka radi na sceni". Zato sam se prijavila za "Pinkove zvezdice", jer ih obožavam - objasnila je Fani.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Ova devetogodišnjakinja, kojoj je uzor Vitni Hjuston, vodi računa o pesmama koje izvodi u "Pinkovim zvezdicama".

- Biram pesme zajedno sa svojim profesorom pevanja, jer sam mala da biram sama. Pred nastup budem malo nervozna, ali to nestane čim izađem na scenu i počnem da pevam - rekla je Fani i dodala:

- Poštujem sve članove žirija jer su profesionalci. Obožavam sve komentare, a posebni bih izdvojila kada su mi rekli da sam fenomenalna, "opasna" i da sam rođena da budem zvezda. To je nešto što ću zauvek pamtiti.

Za kraj, Fani se predstavila publici i otkrila svoja očekivanja od učešća u "Pinkovim zvezdicama".

- Ja sam Fani i želim da budem superstar, a što se očekivanja tiče, biće kako mora da bude - rekla je ova devojčica.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Pored Fani, večeras ćete videti još osmoro sjajnih učesnika, zato ostanite uz "Pinkove zvezdice", posle 21:30h samo na TV Pink!

Autor: M. Đurović

#Fani Trančeva

#Humanitarna akcija

#Pinkove zvezdice

#Televizija Pink

#emisija

'