AKTUELNO

Smrtovnica poznatog glumca Metjua Perija, mnogima omiljenog iz serije „Prijatelji“, donosi nove informacije o njegovoj smrti.

Peri je pronađen mrtav u hidromasažnoj kadi krajem prošlog meseca, a u petak je održana njegova sahrana na Forest Lawn Memorial Parku u Los Anđelesu, gde počivaju mnoge poznate zvezde kao što su Pol Voker i Keri Fišer. Na sahranu su mu, osim porodice i prijatelja, došle i kolege iz kultne serije „Prijatelji“.

Njegovu smrtovnicu dobio je "The Blast" i pišu kako je uzrok smrti zvezde „odložen“ jer se Metjuov toksikološki izveštaj i dalje čeka. Prvobitni izveštaji pokazali su da nije bilo metamfetamina ili fentanila u njegovom telu kada je umro, ali za ostale droge potrebno je ozbiljnije testiranje. Čekanje takvog izveštaja može potrajati nedeljama, ali bliske osobe tvrde da je pre smrti bio čist i trezan.U smrtnom listu nalaze se još podaci da je njegov očuh Kit Morison dao informacije istražiteljima. Takođe, navedeno je da je radio u industriji „zabave“, a kao njegovo zanimanje je navedeno „glumac“.

Foto: Tanjug AP/Willy Sanjuan

Kad su istražitelji stigli u Metjuovu kuću, nisu pronašli nikakve ilegalne droge, ali su pronašli lekove na recept koji su bili prikladno označeni. Metju se nedavno otvorio o svojoj borbi sa zavisnošću u memoarima „Friends, Lovers and the Big Terrible Thing“.U memoarima daje uvid u svoju borbu sa zavisnošću od droge i alkohola. Potom i o tome kako su mu lekari dali „dva odsto šanse“ da će preživeti nakon što mu je puklo debelo crevo 2018.

Metju je snažno verovao u pomaganje drugima koji su prošli kroz slične izazove.

„Kada umrem, ne želim da ‘Prijatelji‘ budu prva stvar koja se spominje – želim da to bude pomoć drugima. I živeću ostatak svog života tako“, rekao je pre smrti, piše Mirror.

„Zavisnost je previše moćna da bi iko mogao da je pobedi sam. Ali zajedno, dan po dan, možemo je pobediti.“

Njegovi prijatelji i porodica osnovali su u čast glumcu nakon njegove smrti Matthew Perry Foundation za pomoć onima koji se bore sa zavisnošću.

Autor: Pink.rs