AKTUELNO

O kraljevskoj porodici kruže brojna nagađanja i priče, a posebno sve uvek zanima kakav je odnos braće Vilijama i Harija kada je u pitanju njihova pokojna majka, princeza Dajana.

Kad je tragično preminula, Vilijam i Hari još su bili deca, a čovek koji je o njima, ali i o Dajani samoj tada znao sve bio je njen batler Pol Barel.Iako je pre nekoliko meseci u intervjuu otkrio da nikada kasnije nije razgovarao s prinčevima, bliski izvor sada tvrdi drugačije, te govori da se njihov susret ipak dogodio 2017. godine, pre nego što je Hari doneo važnu odluku da zaprosi Megan Markl.

Izvor je za britanski The Sun rekao da su se trojica muškaraca susrela vrlo ležerno, te da su Vilijam i Hari želeli da razgovaraju s nekim ko je bio blizak njihovoj majci.

''Tražili su da sve ostane u tajnosti i on je to poštovao'', dodao je izvor.

Foto: Tanjug AP/Leon Neal

''Pol im je rado ispričao sve što je znao i malo rasvetlio njihova sećanja.''

Pre tri meseca otkriveno je i da Pol ima rak prostate, te da pre odlaska na drugi svet želi sve Dajanine tajne da podeli s njenim sinovima.

U intervjuu za Mirror u svom domu u Češiru bivši kraljevski sluga rekao je:

''Moja bolest usmerila je moju pažnju na to da momcima kažem stvari pre nego što bude prekasno, da im kažem ono što bi stvarno trebalo da znaju. Mislim da bi mi Dajana rekla: 'Pol, ovo ti mora biti prioritet. Moraš da odeš da vidiš moje momke'.''

Foto: Tanjug AP/Jordan Pettitt/PA Wire

''Proveo sam mnogo sati s Dajanom, u njenim najsrećnijim i najmračnijim vremenima. Poverila mi se i postoji mnogo toga o čemu nikada nisam razgovarao, ali sada osećam da je pravi trenutak za to. Mislim da bi ono što imam da kažem moglo ponovo da spoji momke, što bi Dajana očajnički želela. Reći ću im samo istinu, to je sve. Ne tražim ništa zauzvrat.''

Takođe, poželeo je i da utiče na to da se Vilijam i Hari pomire nakon razlaza koji se dogodio otkad je Hari napustio svoju porodicu s Megan Markl i odselio se u Ameriku.Inače, Pol je godinama služio princezu Dajanu, a ona ga je često nazivala svojom stenom i velikim prijateljem.Pol je imao dva sina, Aleksandera i Nikolasa, sa svojom suprugom Marijom Kosgrov, a razveli su se kad je otkrio da je homoseksualac. Godine 2017. oženio se Grejemom Kuperom i sada s njim živi u selu Tarporli u Češiru.

Autor: M.K.