AKTUELNO

Otkad je počeo Kanski festival, svi se pitaju isto – gde je nestala Bela Hadid?

Dok traje 76. Kanski festival i divimo se modnim izdanjima slavnih glumica na crvenom tepihu, kao i stilu mnogih manekenki influenserke koje su gošće jednog od najvažnijih festivala na svetu, mnogi se pitaju gde je Bela Hadid.

Američka manekenka holandsko-palestinskog porekla već godinama je jedna od najzapaženijh u Kanu i proteklih godina ja hipnotisala modni svet avangardnim i smelim izdanjima na crvenom tepihu na ovom festivalu.

Međutim, ove godine je još uvek nismo videli u Kanu, a izostala je i s nedavne Met gale, kao i s većine modnih revija tokom nedelja mode. Izuzetak je napravila samo u martu, kada se pojavila na jednom svečanom otvaranju u Las Vegasu.

Njeno odsustovo iz Kana posebno je iznenađujuće jer je od 2015. "preskočila" samo 2020. godinu, kada je Kanski festival odložen zbog pandemije kovida.

Zbog toga su njeni fanovi zabrinuti za stanje Bele Hadid, za koju je poznato da je u prošlosti imala zdravstvene probleme.

Dok su njena sestra i supermodel Điđi Hadid i brojne koleginice šetale crvenim tepihom, Bela je na Instragramu delila kako jaše konja, uživa u prirodi, a poslednji put se na Instagramu obratila fanovima u aprilu.

– Sanjam o ovome – napisala je uz snimak jahanja.

Kako su pisali američki mediji, Bela je rešila da zauvek raskrsti s alkoholom jer je zbog njega u životu imala samo "bol i stres", a početkom proleća javljeno je da pet meseci nije okusila alkoholna pića.

Dve nedelje nakon toga, ona je na Tik Toku podelila novosti o svojoj borbi protiv lajmske bolesti, protiv koje vodi bitku od 2012. godine. Kako je tada istakla, pre godinu dana je imala infekciju u vilici nakon operacije zuba, a u međuvremeno se stanje pogoršalo, pa se osećala vrlo loše.

– U suštini, bol od živca mi se od vilice raširio po telu, do limfnih čvorova. Ovaj bol, čoveče... To je nešto sasvim drugačije. Potpuno drugačije – rekla je Bela fanovima. – Stvarno drugačije.

Ona je ispričala i da se oseća i izgleda loše, kao i da joj izbijaju akne.

– Zbog svega toga ne mogu da se pogledam u ogledalu ili da se slikam u poslednje vreme, zaista želim da se ispovraćam kad god vidim sebe – rekla je Bela. – Godine i godine ovoga. Ako se sredim, možda pokušam zbog devojaka, ali, čoveče, baš je teško baviti se ovim poslom dok izgledaš i osećaš se ovako.

Foto: Instagram.com/bellahadid

Bela je i ranije pričala otvoreno o svojim problemima sa samopouzdanjem, depresivnim epizodama i narušenom slikom o sebi. Kako je pre dve godine rekla pratiocima na Instagramu, iako njen život izgleda idilično, nema dana kada ne plače.

– Svi vi koji se mučite, molim vas, upamtite to. Ponekad je sve što treba da čujete to da niste sami – napisala je Bela. – Od mene vama: niste sami. Volim vas, vidim vas, čujem vas.

Autor: A. N.