AKTUELNO

Šta vi mislite, je li moguće da organizatori krunisanja nisu predvideli ovaj detalj?

Kralj Čarls III krunisan je u londonskoj Vestminsterskoj opatiji, a jedan od najemotivnijih trenutaka bio je onaj kada mu se sin i prestolonaslednik princ Vilijam zakleo na večnu odanost.

Njegov mlađi sin princ Hari, vojvoda od Saseksa, koji se sa suprugom Megan Markl povukao s funkcije viših članova kraljevske porodice, nije bio deo ceremonije, već je sve pratio iz trećeg reda.

On gotovo da nije komunicirao ni sa kim, a viđen je kako priča samo s princezama od Jorka, odnosno svojim sestrama od strica, i njihovim muževima. Ne samo što ga je ostatak porodice, na čelu s bratom Vilijamom i ocem Čarlsom, ignorisao nego mu je priređeno i malo poniženje.

Foto: Tanjug AP/Jonathan Brady

Društvenim mrežama, naime, kruže fotografije trenutka kada su u okviru ceremonije okupljeni morali da stoje, a kada je Hari ustao – njegova tetka princeza Ana je stajala ispred njega i crvenim perom na svojoj oficirskoj kapi ga potpuno zaklonila.


"Ovo je moralo da bude namerno, zar ne?", "Ana je zvezda, ako nešto treba da se uradi – to će ona", "Kraljevska porodica ovakve događaje planira do poslednjeg detalja, ovo su morali da predvide"... komentari su na Tviteru.

Šta vi mislite, je li Hariju porodica smestila da bi ga ismevali na društvenim mrežama?

Autor: A. N.