AKTUELNO

Megan Markl i princ Hari mogli bi da budu ignorisani na ovogodišnjoj prestižnoj Met Gala manifestaciji, koja bi trebalo da se održi pet dana pre krunisanja kralja Čarlsa.

Megan Markl i princ Hari mogli bi da propuste pozivnicu za ovogodišnji Met Gala događaj usred njihove neprestane drame s kraljevskom porodicom.Godišnja gala akcija prikupljanja sredstava trebala bi da bude najprestižniji događaj na crvenom tepihu u Holivudu, ali vojvoda i vojvotkinja od Saseksa verovatno neće prisustvovati.

Met Gala održaće se samo pet dana pre krunisanja kralja Čarlsa, a Harijev i Meganin razdor s kraljevskom porodicom izostavio ih je sa spiska zvanica, prema PR stručnjaku.Džordan Džejms, izvršni direktor Unlocked PR-a, rekao je: "Sigurno ne bi bilo veliko iznenađenje da su 'odbačeni' s obzirom na njihov trenutni status unutar kraljevske porodice i dramu koja je usledila."Džordan je rekao da bi, ako Megan i Hari uspeju da dobiju pozivnicu za Met Galu, to moglo da pojača njihovu percepciju javnosti u Americi.

Međutim, rekao je da će verovatno odbiti pozivnicu ako je i prime.

Foto: Tanjug AP/Christopher Furlong

"Malo je verovatno da će prisustvovati jer će se nedvosmileno suočiti s pomnim nadzorom, bez obzira na to koliko se trudili da umanje posledice - posebno s obzirom na to koliko je ovaj događaj blizu kraljevskog krunisanja", rekao je.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa takođe se nisu pojavili na ovogodišnjoj dodeli Oskara, a Džordan je rekao da se čini da je došlo do pomaka u načinu na koji se predstavljaju.

"Iako par nije uvek poznat po tajnosti, mislim da počinjemo da uviđamo promenu u tome kako žele da budu predstavljeni – da li je to zaista njihov izbor, iako možda nikada nećemo saznati", rekao je za Express.

Hari i Megan nisu jedini koji su u opasnosti da ne budu pozvani na Met Galu, a priča se da je porodica Kardašijan izbačena s liste zvanica jer urednica Vogue-a, Ana Vintur, sužava spisak zvanica.Princ Hari i Megan Markl okrutno su označeni kao "niko" nakon što se par nije pojavio na dodeli Oskara u nedelju.Prijavljeno je da ne samo da par nije uspeo da prisustvuje 95. dodeli Oskara tokom vikenda, nego su ih takođe izbegavale velike zvezde poput Eltona Džona, prema kraljevskom biografu.

Foto: Tanjug AP/Matt Dunham

Pisac Tom Bauer, koji je napisao knjigu "Osveta: Megan, Hari i rat između Vindsora", objasnio je da su takođe izostali s proslave Oskara Eltona Džona pre nego što je odbio kralja Čarlsa za nastup na nadolazećem krunisanju.Tom Bauer govorio je za GB News, rekavši: "Nisu čak ni pozvani na zabavu Eltona Džona na dodeli Oskara. Oni su stvarno 'niko' u Holivudu, ali nekako će ih kralj Čarls učiniti ponovo bitnima u Velikoj Britaniji na važan događaj u svom životu."

"Naravno, to je problem. On nije odlučan i pokopaće stanje monarhije u Britaniji ako ne bude jako oprezan."

Iako su i Hari i Megan zvanično pozvani na ceremoniju, još nije jasno hoće li prihvatiti i prisustvovati.Rečeno je da par trenutno razmatra svoje mogućnosti, a Tom tvrdi da jednostavno vagaju najbolji način delovanja kako bi se promovisali. "Oni ne moraju da dođu. Ako ih stave u red 54 iza stupca, oni neće doći, što je upravo ono što bi trebalo da se dogodi", dodao je.

Autor: M.K.