AKTUELNO

Njegova porodica je još prošle godine objavila da se glumac povlači iz glumačke karijere nakon što mu je dijagnostikovana afazija.

Glumac Vilfrid Gliem bliski je prijatelj s porodicom Brusa Vilisa, a sad je otkrio šta je rekla Marlen Vilis, majka slavnog holivudskog glumca o njegovom zdravstvenom stanju.

- Brusova majka nas obaveštava o novostima, zovemo jednom mesečno. Kaže da nije sigurna da li je sin još uvek prepoznaje. Bio bi vrlo spor u ponašanju i uvek bi postojala blaga agresivnost. Normalan razgovor više nije moguć. Ali to je normalno s njegovom kliničkom slikom - rekao je za Bild.

Podsetimo, njegova porodica je još prošle godine objavila da se glumac povlači iz glumačke karijere nakon što mu je dijagnostikovana afazija, stanje koje ometa nečiju sposobnost govora i pisanja.

- S puno obzira Brus se udaljava od karijere koja mu je toliko značila - napisala je njegova porodica u zajedničkoj izjavi. "Ovo je stvarno izazovno vreme za našu porodicu i jako smo zahvalni na vašoj kontinuiranoj ljubavi, saosećanju i podršci", poručili su tada.

Foto: Tanjug AP/Alvaro Barrientos

Ipak, nedavno je njegova bivša supruga, Demi Mur, s kojom je glumac ostao u divnim odnosima, otkrila nove, teške vesti u kojima je otkrila Brusovu novu dijagnozu. U objavi koju je potpisala njegova porodica, otkrila je da su dobili novu dijagnozu i da Brus pati od takozvane frontotemporalne demencije, koja je posledica naslednih ili spontanih poremećaja koji uzrokuju propadanje frontalnog, a katkad i temporalnog režnja mozga.

- Kao porodica želimo da iskoristimo ovu priliku i zahvalimo vam na svoj ljubavi i saosećanju za Brusa u ovoj poslednjih deset meseci. Zahvalni smo za vašu dobrotu i zato što znamo da volite Brusa kao i mi. Želeli smo da vam damo novo obaveštenje o njegovom stanju - započinje objava.

- Brus je uvek nalazio radost u životu i pomagao svima koje je znao da učine isto. Puno nam je značilo da se odjek te brige vratio njemu i svima nama. Bili smo jako dirnuti ljubavlju koju ste ukazali našem dragom suprugu, ocu i prijatelju tokom ovog teškog perioda. Vaše neprestano saosećanje, razumevanje i poštovanje osnažuje nas da pomognemo Brusu da živi što je bolje moguće - stoji u objavi koju su potpisale njegova supruga Ema Heming, bivša supruga Demi Mur i njegove ćerke Rumer, Skaut, Talula, Mejbel i Evelin.

Autor: M.K.