AKTUELNO

Šok!

Selena Gomez (30) je mlada pevačica koja je 2017. godine primetila prve simptome lupusa zbog kojeg je bila podvrgnuta transpatacija bubrega.

Foto: Tanjug/Jordan Strauss

- Stalno sam bila umorna, nisam znala u kakvom ću se stanju probuditi sutra – požalila se Selena jednom prilikom kada se tek suočila sa ovom bolešću

Sada je opet spomenula svoju bolest kada je na svom TikTok profilu podelila rutinu nege kože, a dok je pokušavala da nanese micelarnu vodu videlo se da joj ruke jako drhte, što je zabrinulo sve.

Potom je kroz smeh rekla da je „Haha tresem se zbog lekova za lupus. Osim toga, pročitajte ’disclamer’, nisam profesionalac u ovom poslu“, odgovorila je u komentaru jednom od pratilaca.

Video: TikTok.com

Inače ova bolest može početi veoma teškom kliničkom slikom i to visokom temepraturom, otokom i bolovima u gotovo svim zglobovima i znacima popuštanja rada srca i bubrega koji ozbiljno ugrožavaju život obolelog. Sa druge strane u nekih bolesnika bolest je postepena i sa blagim manifestacijama pa protekne nekoliko godina do postavljanja dijagnoze.

Autor: N.Ž.