AKTUELNO

Poznati amerikanci proslavili su jedan od najvećih tamošnjih praznika, o čemu svedoče njihove fotografije na društvenim mrežama.

Juče se širom Sjedinjenih Američkih Država proslavljao Dan zahvalnosti (Thanksgiving), tradicionalni severnoamerički praznik čije je obeležavanje uvedeno 1789. godine na preporuku tadašnjeg predsednika Džordža Vašingtona, a tek 1941. godine propisan je zakon kojim je zvanično uspostavljen dan njegovog obeležavanja - poslednji četvrtak u novembru.

Običaj je da se na bogatoj trpezi tog dana nađe divlja ćurka, pa su i holivudske zvezde Dan zahvalnosti obeležile na prigodan način.

Foto: Pixabay.com

Jedna od najpopularnijih TV voditeljki na svetu Opra Vinfri bila je zadužena za pripremu svečane gozbe u svom domu, pa se na jednom od njenih naloga na Instagramu našla i fotografija na kojoj TV zvezda pozira ispred rerne sa glavnim jučerašnjim obrokom. Sudeći po komentarima fanova i brojnim lajkovima, Opra se pokazala kao odlična domaćica.

I čuvena glumica Gvinet Paltrou je uz pomoć svojih ukućana priredila gozbu, a i ona se, poput Opre, fotografisala u kuhinji.

Foto: Pixabay.com

Salmu Hajek su, za razliku od Opre i Gvinet, fotografisali u trpezariji dok je obedovala, a izraz na njenom licu govori da joj je ovaj ručak i te kako prijao.

Naomi Vots, britanska glumica nominovana za Oskara, imala je pomoć profesionalnog kuvara, pa nema sumnje da je više nego zadovoljna "finalnim proizvodom".

Dan zahvalnosti bio je idealna prilika da američki filmski i TV glumac Džoš Dumel okupi svoju porodicu i svim svojim fanovima poželi srećan praznik.

Autor: D. Tanasijević

#Dan zahvalnosti

#Džoš Dumel

#Opra Vinfri

#Salma Hajek

'