AKTUELNO

Iako danas ne može da zamisli život bez glume, Šukru se dugo tražio kroz razne profesije.

Šukru Ozildiz je popularni turski glumac, kog će publika na ovim prostorima upoznati u najgledanijoj seriji "Zavet", koja počinje da prikazivanjem 20. novembra, u 20 časova, na TV Pink.

Šukru je rođen 1988. godine, od oca Turčina i majke grčkog porekla. Studirao je na Tehničkom fakultetu u Istanbulu na odseku za inženjera za brodogradnju. Na ovom fakultetu proveo je godinu dana, da bi potom upisao odsek za poslovni menadžment Edže univerzitet, a onda i preko razmene studenata otišao u Portugal.

On je odmalena bio zainteresovan za borilačke veštine, te je u Portugalu učestvovao u borbama u kavezu, ali je ubrzo rešio da odustane od toga.

Nakon što je učestvovao na glumačkoj radionici, shvatio je da je to ono što ga zanima, te je upisao studije glume u Umetničkom centru "Mujdat Gezen".

Gluma je uvek bila u meni. U jednom trenutku sam morao da izaberem - ili ću imati posao od devet do pet i biti na relaciji posao-kuća, ili ću izaći iz svoje sigurne zone i raditi ono što želim. Kada sam prelomio da želim da budem glumac, školovao sam se i počeo da odlazim na audicije. Ostalo je istorija - rekao je Šukru nedavno.

Ovaj mladi glumac radio je mnogo na sebi i učio o ličnom razvoju, te ne čudi što je uspeo u glumačkom poslu.

Uprkos popularnosti, Šukru je ostao skroman, i uopšte ne vidi sebe kao zvezdu, iako to objektivno jeste.

- Ne razmišljam o sebi kao o slavnoj osobi, nastavio sam da živim kao svaka druga osoba. Jednostavno, nemam takav stav niti pogled na svet. I dalje pocrvenim kada ljudi žele da se fotografišu sa mnom. Ponekad i zaboravim da sam pod lupom javnosti, jer sam nastavio da živim kao Šukru, a gluma je samo nešto što se nadogradilo na moj pređašnji život. Kada sam počeo da se bavim glumom, već sam bio formirana ličnost - rekao je Šukru jednom prilikom.

Šukru je sa svojih 29 godina ostvaren ne samo na televiziji, već i na filmu i u pozorištu.

- Kroz serije se spajate sa većim brojem ljudi, oni vas poistovećuju sa njim, jer se kroz epizode sažive sa tim likom. Sa druge strane, film je nešto čime se ne bavite 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji. Film ima ograničen proces priprema i samog snimanja. Glumite lik kom znate početak i kraj, što nije slučaj sa serijama. Iskreno ne bih mogao da se odlučim na čemu najviše volim da radim, sve me to ispunjava - rekao je Ozildiz.

Da je Šukru zaista veoma talentovan glumac, videćete u seriji "Zavet", koja počinje da se prikazuje 20. novembra, od 20 časova, samo na TV Pink!

Autor: M. Đ.

#Menderes Samandžilar | Menderes Samancılar

#Selim Bajraktar | Selim Bayraktar

#Selin Šekerči | Selin Şekerci

#Televizija Pink

#Zavet | Çoban Yıldızı

#glumac

#serija

#Šukru Ozildiz | Şükrü Özyıldız

'