AKTUELNO

Legendarni horor film „Poltergeist“ više puta je proglašen „ukletim“, budući da je nekoliko glumaca koji su se našli u njemu doživelo tragičnu smrt.

Naime, protagonistkinja Heder O’Rurk preminula je šest godina nakon premijere filma, a tada je imala samo 12 godina.

Glumica Dominik Dan, koja je glumila stariju sestru O’Rurkove zadavljena je šest meseci nakon premijere filma, a za ubistvo je osuđen njen bivši dečko. Dominik je u trenutku smrti imala 22 godine.

Osim njih ubrzo je preminulo još dvoje starijih glumaca, a za „prokletstvo“ filma mnogi su okrivili prave leševe koji su korišćeni za snimanje jedne scene.

Naime, glumica DžoBet Vilijams je u ovom filmu glumila Dajanu Friling, koja će se u jednom trenutku, kako bi spasila svoju decu, naći u bazenu okružena skeletima. Ova scena u mnogima je izazvala jezu, a glumica je u jednom intervjuu rekla kako su skeleti bili pravi.

„Morala sam da budem u tom blatu sa kosturima za koje sam mislila da su napravljeni od plastike, ali se kasnije ispostavilo da su pravi. To je bila prava noćna mora“, rekla je DžoBet u jednoj emisiji 2002. godine.

„Morate da shvatite da je to snimanje trajalo četiri ili pet sati dnevno. Tako da sam ja danima po četiri ili pet sati bila u blatu i vodi okružena skeletima i vrišteći. U svojoj naivnosti, pretpostavila sam da su u pitanju kosturi napravljeni od plastike ili gume, a kasnije sam saznala, kao i ostatak ekipe, da su u pitanju pravi kosturi koje su koristili jer je preskupo da se prave od gume. Mislim da su se svi prestravili na samu pomisao o tome“, rekla je ona u emisiji „TV Land: Myths and Legends“.

Njenu priču kasnije su potvrdili i ljudi koji su radili na filmu i bili zaduženi za rekvizite, a ovo saznanje mnoge je šokiralo.

„Nabavio sam nekoliko stvarnih bioloških hirurških skeleta, kako se zovu. Oni su za kačenje u učionicama, za učenje i praksu. Ovo su stvarni skeleti ljudi. Mislim da su kosti nabavljene iz Indije. Ali u svakom slučaju, dobili smo ih 13 i obukli ih tako da ne izgledaju kao izbeljeni, čisti skeleti, već kao leševi koji se raspadaju. I, znate, dodali smo im izvajanu gumu i druge stvari kako bi imali neku vrstu dramatičnog sablasnog pogleda i ne bi bili dosadni“, objasnio je jedan od šminkera sa seta.

Autor: N.Ž.