AKTUELNO

Od pomirenja u britanaskoj kraljevskoj porodici ipak nema ništa. To dokazuju i novi detalji o titulama koje treba da dobiju deca Megan Markl i princa Harija.

Nove detalje otkrila je poznavalac prilika na dvoru, Kejti Nikol. Gostujući nedavno u emisiji "True Royalty TV's The Royal Beat" rekla jeda je kralj Čarls III voljan da deci vojvode i vojvotkinje od Saseksa zvanično dodeli titule princa i princeze - ali "postoji upozorenje i to je upozorenje poverenja". Poverenje, stara boljka u odnosu Čarls, Megan i Harija.

Foto: Tanjug AP/Victoria Jones

Dodala je da dvor "mora da zna da može da veruje Megan i Hariju", piše Daily Mail, a dodela titule princeze odnosno princa Arčiju Harisonu i Lilibet Dajani bila bi u skladu sa odlukom kralja Džordža V iz 1917. godine.

Čini se da sama pravila kakva god da su, nisu kamen spoticanja u odluci Čarlsa o titulama, već upravo problemi u njegovom odnosu sa mlađim sinom i snajom. Koliko se saznalo, Hari nije želeo na večeru sa ocem i bratom Vilijamom u Balmoralu jer kralj nije dozvolio da tome prisustvuje i Megan. Zbog toga je otuđeni britanski princ za smrt bake saznao na putu do Škotske, propustivši možda i priliku da se oprosti od kraljice, koja je preminula osmog septembra.

Foto: Tanjug AP/Christopher Furlong

Na kraljičinoj sahrani, koja je upriličena pre pet dana u Londonu odnosno u Vindzoru, bilo je dešavanja koja i podržavaju i opovrgavaju tvrdnje da je došlo do poboljšanja na relaciji Megan - Hari - dvor, uz isticanje da ova druga preovlađuju. Tu su i sporne suze Megan Markl, pa njen potez da reši nesuglasice sa Čarlsom, kom je poslala pismo, kao i kraljeva poruka u govoru nakon smrti Elizabete II, da je uz Harija i njegovu suprugu.Megan Markl i princ Hari su dan nakon sahrane otputovali u Kaliforniju, gde žive dve poslednje godine. Dočekali su ih majka vojvotkinje Dorija Ragland i njihova deca.

Autor: M.K.