AKTUELNO

Na jučerašnjoj službi u kapeli Svetog Đorđa u Vindzoru, koja se odigrala posle cermonije u Vestminsterskoj opatiji, dogodio se susret prinčeva Vilijama i Harija koji je nešto rekao starijem bratu.

Čitač sa usana otkrio je šta je to mlađi princ imao da kaže.

Dok je princ Vilijam stajao na ulazu u prvi red, princ Hari ga je upitao: "Da prođemo prvi?".

Vilijam je pogledao svog brata i samo klimnuo glavom, pre nego što je supruzi, princezi od Velsa, rekao: „Pusti ih da prođu prvi". Kejt je odgovorila: "U redu", a onda su Hari i Megan prošli pored nje, princa Džordža i princeze Šarlot i zauzeli svoja mesta.

Foto: Tanjug AP/Alberto Pezzali

Prilično šturo, zar ne? Vilijam je na pitanje brata odgovorio klimanjem glave. A onda je kao šlag na tortu usledilo "u redu" Kejt Midlton.

Ipak, za mnoge je i to bilo dovoljno pored turbulencija u odnosu prinčeva i činjenice da su u subotu uveče sa bdenja u Vestminster holu otišli odvojeno. "Dobro je što uopšte komuniciraju", moglo se čuti nakon što je objavljen video susreta iz Vindzora.

Dobro je i što su Megan, Hari, Kejt i Vilijam sedeli u istom redu. Dobro je i što su hodali jedan pored drugog na sahrani kraljice. I sada se jedva čeka nastavak, da se vidi šta se dogoditi posle dana žalosti u Britaniji, 26. septembra. Da li će primirje započeto pre desetak dana u Balmoralu, gde su braća zajedno sa suprugama pozdravljala okupljene građane imati duži rok trajanja?