AKTUELNO

Princeza Šarlot hodaće danas uz brata Džordža iza kovčega prabake Elizabete tokom njenog poslednjeg ispraćaja, potvrdili su iz palate, prenose strani mediji.

Odeća koju će princeza nositi na sahrani navodno neće biti u potpunosti crna, čime će Šarlot prekinuti kraljevsku tradiciju.

"Kejt je tokom godina raskinula s tradicijom na dosta nivoa i ona i Vilijam postavljaju trend za moderniju monarhiju", rekla je stilistkinja Miranda Holder.

Biće zanimljivo videti hoće li Šarlot obući potpuno crnu boju ili će samo imati neke crne dodatke, možda traku za glavu ili nešto slično.

Foto: Tanjug AP/Joe Giddens

Iako se tradicionalno nosi crna, ostale tamne boje mogu se takođe nositi. Tokom razdoblja žalosti, i princ Hari i princ Vilijam fotografisani su u tamnoplavim odelima s crnom kravatom.

Snažna poruka naciji

Podsetimo, Vilijam i Kejt dugo su se premišljali da li njihova deca treba da prisustvuju sahrani, a viši savetnici palate predložili su novom princu i princezi od Velsa da dozvole princu Džordžu da prisustvuje sahrani jer će to navodno poslati "snažnu i simboličnu" poruku naciji. Princ Džordž budući je kralj i predstavlja "budućnost monarhije", stoga se smatra kako je važno da svojim prisustvom oda počast kraljici.

Slučaj princa Džordža pokrenuo je raspravu o tome da li je potrebno da deca prisustvovati sahranama. Prema odluci Vilijama i Kejt, njihov najmlađi sin, princ Luis (4), neće prisustvovati sahrani.