AKTUELNO

Skandal u Velikoj Britaniji!

Društvene mreže preplavili su snimci na kojima vidno razdraženi novi britanski kralj Čarls III pravi grimase i žustro maše rukama prema kraljevskim pomoćnicima tokom svečane ceremonije na kojoj je u subotu u palati Sent Džejms zvanično proglašen kraljem.

Foto: Tanjug AP/Victoria Jones

Novi monarh dva puta je uhvaćen kako mahnito pokazuje pomoćniku da pomakne kutiju s olovkom i tintom s njegovog stola dok je pokušavao da potpiše dokumente o proglašenju, preneo je "Jutarnji list".

Gledaoci su odmah uočili sporni trenutak i pokrenuli žustru raspravu. Mnogi su se složili kako je sto definitivno bio "premalen" za takvu ceremoniju potpisivanja, ali šale na Čarlsov račun nisu mogle da se izbegnu.

"Već je pobesneo, a potpisao je samo jednu stvar!", komentarisao je jedan korisnik "Tvitera".

"Bio je ovo dug dan za Njegovo Veličanstvo. Dajte mu mira. Većina ljudi koji izgube majku tuguju nasamo, iza zatvorenih vrata, on ni to nije mogao", branila je kralja jedna korisnica.

Treba istaći da je novi kralj proveo život okružen oslugom i da gotovo ništa sam nije morao da radi.

Verovali ili ne, kako navodi Brajan Hoj u knjizi o britanskoj kraljevskoj porodici, Čarls se nikada nije izuo i svukao sam. Za to su zadužena tri sobara koja se brinu o njegovoj odeći, posebno o kravatama i pertlama za cipele.

Foto: Tanjug AP/Victoria Jones

Kad ima više obaveza tokom dana, posluga mu u automobilu ostavlja više kravata, koje menja dok je na putu. Jednom se desilo da je promenio čak pet u toku jednog dana. Na listi bizarnih dužnosti posluge je i peglanje pertli za cipele posle svakog izuvanja.

Inače, set nalivpera kojima je Čarls III potpisao značajan dokument poklon je njegovih sinova, prinčeva Harija i Vilijama, preneo je "Jutarnji list".

Foto: Tanjug AP/Kirsty O'Connor

Autor: P.R.