AKTUELNO

Napetost unutar kraljevske porodice ne prestaje da raste. Naime, kako prenosi Daily Mail, princ Vilijam ne planira da vidi svog brata, princa Harija, dok ovaj ne objavi svoje memoare ove zime.

Uprkos činjenici da su braća trenutno udaljena stotinjak metara jedan od drugog, 40-godišnji Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton navodno su izbegavali kontakt s Harijem i njegovom suprugom Megan Markl dok nisu saznali za sadržaj njihovog dokumentarca na Netfliksu.

Prema kraljevskoj biografkinji Andželi Levin, "izgubili su šansu da im se veruje jer postoji mogućnost da će snimiti svaki razgovor i iskoristiti ga protiv njih." Levin tvrdi da je Vilijamovo oklevanje da se zbliži sa Saseksovima njihova "sopstvena krivica zbog silnog preterivanja i nepristojnosti".

Foto: Tanjug/Alastair Grant

Hari i Megan trenutno su u Velikoj Britaniji na svojoj evropskoj turneji i udaljeni su samo stotinjak metara od Vilijamove i Kejtine ​​​​nove vikendice u Adelajdeu, a Saseksovi su takođe odbili "otvoreni poziv" da ostanu s princem Čarlsom u njegovoj kući za odmor. Upućeni su za The Mirror rekli da je Čarls mislio da će boravak u Saseksu kod njega biti "dobra prilika za sve da se proceni stanje i opuste se".

- Poziv je odbijen, kao što su ga odbijali i ranije - rekao je gore spomenuti izvor upućen u situaciju, koji takođe ističe da je "potpuno zbunjen" Harijevim i Meganinim ponašanjem prema porodici.

Foto: Tanjug AP/Victoria Jones

Budući da se očekuje da će memoari biti objavljeni do kraja godine, kraljevska porodica moći će da ih pročita u isto vreme kada i javnost, piše Daily Star.

Jedan od izvora, ujedno i Čarlsov prijatelj, ispričao je da je princ povređen zbog cele situacije, te da "ih voli i da mu nedostaju" i Hari i Megan. Rekao je da mu nedostaje druženje s unucima, Arčijem i Lilibet, koje je poslednji put video tokom Platinastog jubileja u junu.

Smatralo se da je Čarls zajedničko provedeno vreme ovog juna video kao "čin pomirenja", pa mu je intervju Harija i Megan s Oprom Vinfri 2021, u kojem je Hari priznao da se oseća "stvarno izneverenim" od strane svog oca, stvarno teško pao.

Autor: M.K.