AKTUELNO

Kraljica Elizbaeta II više od 60 godina svaki dan jede isto jelo.

Kraljica Elizabeta ima 96 godina i, usprkos zdravstvenim problemima uzrokovanim starošću, činjenica da je proživela gotovo vek na ovom svetu pokreće mnoga pitanja o njenim životnim navikama.

Nedavno je njen bivši privatni kuvar Daren Mekgrejdi na svom jutjub kanalu otkrio da vremešna kraljica obožava sendviče s džemom, kao i da ih jede svaki dan otkad je bila mala. Omiljeni ukus joj je jagoda, i to ubrana u njenom dvorcu Balmoralu u Škotskoj.

Foto: Tanjug AP

Kraljici su kao devojčici u dečjoj sobi posluživali peciva s džemom. Danas u njima uživa uz popodnevni čaj - kaže on.

Sendviči se prave od hleba s malo maslaca i namazanog džema, a potom se seku u oblik krugova veličine starog britanskog penija.

Osim džema s ukusom jagoda, sveže jagode su takođe na vrhu spiska njene omiljene hrane, kaže Mekgrejdi.

Kraljica bi jela jagode tri ili četiri večeri tokom nedelje dok im je trajala sezona. A nije bila presrećna ako bi joj iko ponudio bobičasto voće koje nije u sezoni - zaključio je

Pored toga, ona voli voli jednostavne obroke za ručak, često uživajući u tanjiru ribe i povrća. Bivši kraljevski kuvar rekao je za "House and Garden" da bi tipičan ručak za kraljicu bio dover đon na posteljici od uvelog spanaća. Kraljica takođe izbegava skrobnu hranu kao što su krompir i testenine.

Foto: Tanjug AP/Toby Melville

Autor: A. N.