AKTUELNO

31. Avgusta 1997. godine kao grom odjeknula je vest da je princeza Dajana, bivša supruga princa Čarlsa i majka prinčeva Vilijama i Harija, poginula je u saobraćajnoj nesreći u Parizu, zajedno sa svojim verenikom.

Poštovaoci princeze Dajane obeležili su u Parizu 25. godišnjicu njene smrti, polažući cveće i ostavljajući poruke u blizini mesta na kojem je nastradala.

Cveće i fotografije princeze Dajane krase danas i Plamen slobode u Parizu, repliku baklje Kipa slobode koja je postala njen nezvanični spomenik u francuskoj prestonici.

Princeza Dajana, jedna od najomiljenijih i medijski najpraćenijih žena svog vremena, poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine u Parizu.

Foto: Tanjug AP/Pool Photo via AP

Majka prinčeva Vilijama i Harija i njen verenik - egipatski milioner Dodi al Fajed stradali su kada je vozač "mercedesa", u kojem su se nalazili, udario u stub u jednom tunelu u Parizu.

Bivša supruga princa od Velsa Čarlsa imala je 36 godina kada je poginula.

U sudskoj istrazi je utvrđeno da su pogibiji doprineli paparaci, koji su jurili za parom na motorima, činjenica da je vozač bio u alkoholisanom stanju i to što Dajana i Dodi nisu vezali pojaseve.

Dajanina smrt do danas je ostala predmet različitih nagađanja i teorija zavere, a neke od njih su i to da je Dajana zapravo ubijena.

Autor: N.P.

#Lejdi Dajana | Princess Diana of Wales

#Princ Čarls | Charles | Prince of Wales

#Smrt

#godišnjica smrti