AKTUELNO

Legendarna glumica Olivija Njutn-Džoun danas nas je tragično napustila nakon tridesetogodišnje borbe sa opakim rakom dojke.

Njen kolega i veliki prijatelj Džon Travolata, sa kojim je glumila u kultnom filmu "Briljantin", oglasio se na društvenim mrežama pokazujući svetu koliko mu je njena smrt teško pala.

- Moja najdraža Olivija, učinila si sve naše živote mnogo boljim. Tvoj uticaj je bio neverovatan. Mnogo te volim. Videćemo se na putu i svi ćemo ponovo biti zajedno. Tvoj od prvog trenutka kad sam te video i zauvek! Tvoj Deni, tvoj Džon! - napisao je Džon Travolta pored Olivijine fotografije.

Olivija i Travolta su 1978. igrali u čuvenom "Briljantinu" reditelja Rendala Klajzera. Ona je bila Sendi Olson, a on Deni Zuko. Film je na mnogim poljima postavio standarde, a doneo je brojne kultne scene i replike koje publika do danas ne zaboravlja dok mlađe generacije rado gledaju neprolazni filmski hit, iz nekih prošlih vremena.

Holivudska zvezda borila se sa rakom dojke koji joj je prvi put ustanovljen 1992.godine, a 2019. godine saopštila je javnosti da je u četvrtom stadijumu ove strašne bolesti.

Bila je pevačica, tekstopisac, glumica, preduzetnica i aktivistkinja osvojila je četiri Gremija i imala pet hitova broj 1 i deset hitova među 10 najboljih. Imala je i dva albuma broj 1 1970-ih godina Najpoznatija je po ulozi Sendi Olson u filmu "Briljantin" i bila je strastveni borac za zaštitu životne sredinu i prava životinja.

Foto: Facebook.com/Olivia Newton-John

Tužnu vest o njenoj smrti poidelio je njen suprug Džon :

- Dama Olivija Njutn - Džon (73) preminula je jutros mirno na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i prijateljima. Molimo sve da poštuju privatnost porodice u ovom veoma teškom trenutku. Olivija je bila simbol trijumfa i nade više od 30 godina, dok je delila svoje putovanje sa rakom dojke. Njena isceljujuća inspiracija i pionirsko iskustvo sa biljnom medicinom nastavlja se sa fondom Olivia Newton-John Foundation Fund, posvećenom istraživanju biljne medicine i raka. Umesto cveća, porodica traži da se bilo kakve donacije daju u njeno sećanje Fondu Olivije Njutn-Džon. Iza Olivije je ostao njen muž Džon Isterling; ćerka Kloi Latanci; sestra Sara Njutn-Džon; brat Tobi Njutn-Džon; nećake i nećake Toti, Fiona i Bret Goldsmit; Emerson, Čarli, Zak, Džeremi, Rendal i Pierz Njutn-Džon; Džude Njutn-Stok, Lejla Li; Kira i Taša Edelštajn; i Brin i Valeri Hol. - rekao je njen suprug Džon Isterling.

Autor: N.B.