AKTUELNO

Organizatori "Pesme Evrovizije" najavili su da će sledeće godine takmičenje biti održano u Britaniji, jer ratom razorena Ukrajina nije u mogućnosti da ga bezbedno ugosti.

Evropska radiodifuzna unija (EBU), koja organizuje događaj, saopštila je da je bila u razgovorima sa ukrajinskim javnim emiterom UA:PBC o tome kako će održati događaj nakon što je Kaluški orkestar pobedio na ovogodišnjem izdanju.Međutim, navodi se da nakon razmatranja pitanja bezbednosti u zemlji, koja je trenutno u ratu sa Rusijom.

Umesto toga, EBU je rekao da će razgovarati sa Bi-Bi-Si-jem da li će biti domaćin događaja u Britaniji, nakon što je Britanac Sem Rajder završio kao drugoplasirani.

Foto: PIXABAY.COM/PRINTSCREEN YOUTUBE/EUROVISION SONG CONTEST

„Nakon njihove pobede na takmičenju za Pesmu Evrovizije (ESC) u maju, EBU je istraživao opcije za domaćinstvo takmičenja sledeće godine sa ukrajinskim javnim emiterom UA:PBC, koji je prethodno organizovao događaj 2017. i 2005. godine.

Postala je dobro poznata tradicija da pobednik Pesme Evrovizije bude domaćin takmičenja sledeće godine, obezbeđujući određene kriterijume, uključujući obezbeđivanje održivosti održavanja događaja i ispunjenje bezbednosti svih zainteresovanih strana, uključujući i javnost, prenosi Dejli mejl.

Autor: M.K.