AKTUELNO

Situacija se izmakla kontroli.

Hakeri koji su u julu izveli uspešne sajber napade na sisteme američke televizije zapretili su da će objaviti finalnu epizodu aktuelne sedme sezone popularne serije ''Igra prestola''.

Foto: Printscreen Youtube

Hakeri iz "Mister Smit grupe" rekli su za tehnološki sajt Mešebl (Mashable) da imaju pristup "mnogim platformama" i da ta televizija treba "da se pripremi" za curenje šeste epizode koja je premijerno emitovana sinoć, i poslednje, sedme epizode koja je na programu u nedelju, 27. avgusta, prenosi britanski Gardijan.

Foto: Printscreen Youtube

Oni su sajtu Mešebl dali korisnička imena i šifre za pristup brojnim nalozima ove televizije na društvenim mrežama, medju kojima je i njen osnovni nalog na Tviteru.

Foto: Printscreen Youtube

Televizija je odbila da plati otkup od više miliona dolara koliko su tražili hakeri iz "Mister Smit grupe", koji su od jula objavili niz kompromitujućih dokumenata, mejlova i neprikazanih epizoda serija, među kojima je i "Igra prestola".

Foto: Printscreen Youtube

Prošle nedelje je grupa hakera "Aurmajn" (OurMine) preuzela kontrolu nad nalozima na društvenim mrežama, uključujući i Tviter nalog ove serije.

"Igra prestola" je među najviše piratizovanim serijama svih vremena, a analitičari se slažu da televiziji ide u prilog to što su hakeri objavili svega nekoliko epizoda, a ne celu sezonu odjednom.

Foto: Printscreen Youtube

Američka televizija je proteklih nedelja bio žrtva hakerskih napada u SAD. U Indiji je četvrta epizoda ''Igre prestola'' procurela pre emitovanja, zbog čega su privedene četiri osobe.

Foto: Printscreen Youtube

Serija "Igra prestola" dobila je brojne nagrade, a zasnovana je na romanima Džordža R. R. Martina iz serijala "Pesma leda i vatre".

Pročitajte još:SVASTIKA GA JE ISTUKLA u liftu, evo šta reper danas kaže o tome! (VIDEO)

Autor: Pink.rs

#Igra prestola

#serija

'