AKTUELNO

Šok!

Princ Vilijam navodno je trebalo da dobije drugačije ime, ali njegova majka, princeza Dajana, uspela je da istera svoje, uprkos Čarslovom insistiranju.

Foto: Tanjug AP/Herman Knippertz

Naime, brak Čarlsa i Dajane nije bio na stabilnim nogama, a jedan od glavnih razloga jeste to što je on svih godina bio zaljubljen u svoju sadašnju suprugu, Kamilu Parker.

Dajana ih je nekoliko puta čula kada su razgovarali preko telefona, a navodno se žalila i samoj kraljici Elizabeti na ponašanje njenog sina. Međutim, kada je Dajana bila trudna sa Vilijamom, Čarls je po svaku cenu želeo da sina nazove Artur.

Foto: Tanjug AP/Clarence House via AP

Jedan od autora kraljevske biografije, Robert Lejsi, izjavio je za magazin "Pipl" da je Dajana želela manje robusno ime za svog sina. Međutim, jedan od glavnih razloga navodno je bio i taj što je Čarls jednom prilikom izjavio Kamili da bi voleo da mu rodi decu, kao i da bi sina nazvao Artur. To je, navodno, Dajana čula, te ni pod tačku razno nije dolazilo u obzir da se to ime iskoristi za njihovog prvenca.

Insistirala je svim silama da bude Vilijam, iako mu nikad nije otkrila da zna za njegov razgovor sa Kamilom – dodao je Robert.

Vilijamovo srednje ime je Filip, po sada pokojnom princu i dedi Filipu, i Luis, po Lordu Luisu Mauntbatenu.

Foto: Tanjug AP/Toby Melville/Pool via AP, File

Autor: P.R.

#Princ Vilijam

#Princeza Dajana