AKTUELNO

Detalji koje niste znali.

Čarli Vots je preminuo u 80. godini života u londonskoj bolnici okružen porodicom.

On je u odnosu na druge članove čuvenog benda Roling Stons vodio mnogo mirniji i povučeniji život.

Rođen u Londonu, 1941. godine Čarli je studirao grafički dizajn. Radio je u britanskoj advertajzing agenciji, a poslovni put ga je naneo i u Švedsku pre nego što se priključio Stonsima 1963. godine. U ranom periodu im je čak pomagao u dizajnu omota albuma i nekoliko letaka za najave koncerata.

Foto: Beta AP/Evan Agostini

Dok su njegovi drugari iz benda ludovali po žurkama posle koncerata, Čarli Vots je bio veran svojoj ženi Širli sa kojoj je bio u braku od 1964. godine i sa kojom ima jednu ćerku, Serafinu. Međutim, postoje navodi da je Čarli imao problem sa spavanjem u hotelskim sobama jer Širli nije bila pored njega. Takođe, skicirao je svaku hotelsku sobu u kojoj je boravio bez ikakvog dobrog razloga ili objašnjenja.

Bio je deo rokenorol pokreta, ali je obožavao i džez muziku što je pokazao i ilustovanim trubjutom Čarli Parkeru.

Foto: Beta AP/Victoria Will

Vodio je veoma "čist" život, pogotovo za rokerol zvezdu, ali je osamdesetih godina prošlog veka malo poklekao. Imao je problema sa drogom i alkoholom, a sam je navodio da je to posledica krize srednjih godina i panike. Rešio je da se sredi kada je slomio članak dok je bio mortus pijan.

Kada je Bil Vajman otišao iz benda 1993. godine, on je taj koji je odličio o dolasku novog basiste. Mik Džeger i Kit Ričards su tu odluku prepustili njemu, a on je izabrao Derila Džonsa. Džons je svirao sa Majsom Dejvisom i Stingom.

Njegova velika ljubav su bili i rasni konji. U kasnijim godinama nije voleo da ide na turneje jer je to značilo da mora da ostavi svoju farmu rasnih konja, u ovom slučaju arapske rase koje je gajio sa ženom Širli u Devonširu.

Foto: Beta AP/Evan Agostini

On je čak prebrodio i rak grla. Sve je počelo u leto 2004. godine kada je otkrivena ta informacija. Čarli je ostavio pušenje, zajedno sa drogama i alkoholom još osamdesetih je otišao na radioterapiju i rak se povukao.

Čarli Vots je udario Mika Džegera. Onako, posred lica. Kit Ričards je ispričao kako je jednom Mik uspeo da iznervira odmerenog Votsa. Posle nekoliko pića u hotelu, pijani Džeger je telefonirao Čarliju i rekao:"Da li je tu moj bubnjar?"

Vots, obučen u odelo, pokucao je na Džegerova vrata i rekao mu: "Nemoj nikad više da me zoveš tvojim bubnjarem!" i opaučio ga posled lica. 

Foto: Beta AP/Amy Harris

Autor: Pink.rs

#Čarli Vots