AKTUELNO

Pre nego što je počeo da se bavi glumom, on je želeo da postane sveštenik, a proveo je čak godinu dana u manastiru.

Slavni glumac Tom Kruz juče je proslavio svoj 55. rođendan. Ove zanimljive činjenice o holivudskom lepotanu verovatno niste znali. Za početak, on je zvezda koja je više od bilo koje druge holivudske dame ili gospodina, posetio Japan, a tamo je već praktično njihov počasni građanin.

Lik Aladina u istoimenom animiranom filmu isprva je bio nadahnut licem Mišela J. Foxa, no producenti su smatrali kako je lice Toma Kruza privlačnije ženama.

Foto: Beta/AP

Iako nema puno koleginica i kolega sa kojima se Tom tokom silnih snimanja nije baš slagao, na svom se prvom filmskom setu večno se zavadio sa Bruk Šilds. Na snimanju filma "Beskrajna ljubav" iz 1981. godine, Tom i Bruk svađali su se oko svojih viđenja sajentologije i lekova za lečenje psiholoških problema.

Riskantan posao" iz 1983. godine, bio je jedan od prvih njegovih filmova, nakon kojeg je krenula njegova planetarna slava. Delom to može zahvaliti izgledu koji su za njega osmislili na setu, a uključivao je majicu ispod sakoa, cigaretu i neizbežne Rej-Ban naočare. Nakon što je izašao film, prodaja tog modela rejbanki skočila je za čak 2000 posto!

Glumac se, za razliku od većine svojih kolega, samo jednom uhvatio rediteljske palice. Režirao je jednu epizodu televizijske serije "Pali anđeli" iz 1993. godine.

Iako je poznat po svojim akcionim filmovima, Tom Kruz nikada nije dopustio da se njegov lik i delo koriste u proizvodnji igračaka ili video igara, želeći da očuva svoj imidž.

Želeći da izgleda što realističnije, Kruz je za ulogu u filmu "Autsajderi" iz 1983. godine pribegao neobičnom izboru. Odlučio je da skine krunu sa jednog zuba, kako bi izgledao kao da je stvarno izašao iz tuče.

Foto: Tanjug AP

Pre nego što je postao glumac, ali i pre nego što je postao sajentolog, Tom je hteo svoj život da posveti Bogu. Tačnije, hteo je da postane sveštenik, a proveo je čak godinu dana u manastiru. Na radost mnogih, uhvatili su ga kako krade vino, pa su ga iz manastira izbacili.

U mnogim svojim ulogama Tom je demonstrirao svoj osećaj za ritam na plesnom podijumu. Poznat je po svojoj energiji, pa i na medijskim gostovanjima često poludi i zapleše. Naučio je da pleše, jer je shvatio da dame vole muškarce koji znaju plesati.

Autor: Pink.rs

#Rođendan

#Tom Kruz

#glumac

'