AKTUELNO

Najveći deo imovine je stekla od svoje kozmetičke linije "Fenty Beauty", koja je u njenom vlasništvu 50 odsto.

Američka pevačica Rijana zvanično je postala milijarderka zahvaljujući svojoj kompaniji "Fenty Beauty" koju je osnovala 2017. godine, prenosi "Forbes".

Rijanino bogatsvo se procenjuje na 1,7 miljardu dolara što je čini najbogatijom muzičarkom na svetu odmah iza Opre Vinfri kao najbogatije zabavljačice. Najveći deo imovine je stekla (1,4 milijardu dolara) od svoje kozmetičke linije "Fenty Beauty", koja je u njenom vlasništvu 50 odsto.

Foto: Instagram.com/rihannaselfies

Veći deo ostatka njenog bogatstva potiče od pevačicine kompanije za donje rublje "Savage X Fenty", vrednom 270 miliona dolara, a onda sledi zarada od njene muzičke i glumačke karijere.

Podsetimo, "Fenty Beauty", kompanija kao njeno zajedničko ulaganje, 50-50%, sa francuskim konglomeratom LVMH, koji vodi Bernard Arnault, druga najbogatija osoba na svetu, pokrenuta je 2017. godine sa ciljem inkluzivnosti. Njihovi proizvodi su u različitim bojama, u oko 50 nijansi, a za reklamu angažuju i žene druge boje kože.

Foto: Instagram.com/ririgalbadd

Do 2018. godine linija je donela više od 550 miliona dolara prihoda, prema LVMH-u i nadmašila druge poznate brendove poput kozmetike Kajli Džener, Kim Kardašijan i Džesike Albe.

"Fenty Beauty" vredi 2,8 milijardi dolara, procenjuje Forbes. I svi znakovi ukazuju na to da kompanija nastavlja da raste. U svom godišnjem izveštaju za 2020, LVMH je rekao da je "Fenty Skin", koji je lansiran prošle godine, krenuo sa "veoma obećavajućim početkom“, kao i da je "Fenty Beauty" "zadržao svoju privlačnost kao vodeći brend šminke“.

Autor: M.K.