AKTUELNO

Ovo svi čekaju!

Princ Hari treba da se vrati u Veliki Britaniju za 10 nedellja zbog još jednog događaja koji je vezan za njegovu majku, a Megan Markl bi mogla da mu se pridruži.

Sve to se saznalo posle prošlonedeljnog otkrivanja statue sa pricom Vilijamom i neuspešnog pokušaja da njih dvojica izglade i poprave naprsli odnos.

Foto: Tanjug AP/Frank Augstein

Hari (36) i Vilijam (39) proveli su sat vremena zajedno na otkrivanju spomenika pokojnoj majci sa kratkim prijemom u Kengsintonskoj palati. Događaj je bio manjeg obima zbog Kovid pravila. Insajderi kažu da nije bilo vremena da se porazgovara o Harijevom opanjkavanju porodice.

Foto: Tanjug AP/Yui Mok

Međutim, kako se navodi Hari će doću u septembru i da će zajedno sa još 100 prijatelja, familije učestvovati na još jednom memorijalnom događaju princezi Dajani u čast. Megan (39) bi takođe mogla da dođe sa njim, ali pošto je to samo 2 meseca posle porođaja, ostaje pitanje.

Insajder iz kraljevske porodice je britanskom portalu rekao da nije bilo "mirovnih pregovora i da je distanca između braće bila prisutna".

- To je korak napred, ali nije bilo ni vreme ni mesto. U septembru je planirano duže i veće slavlje u čast Dajaninog spomenika. Naravno, Hari želi da dođe i tada - navodi izvor.

Foto: Tanjug AP/Dominic Lipinski

Intimni sastanak braće na otkrivanju spomenika bio je u pratnji privatnog sekretara Džejmija Loutera-Pinkertona (61), tako da ni tu nije bilo prilike za razgovor.

Hari se vratio u SAD samo 24 sata posle otkrivanja spomenika, a u Velikoj Britaniji je proveo nedelju dana i to u karantinu u Frogmor Kolibi (Frogmore Cottage).Septembarski događajće se najverovatnije održati u Kengsintonskoj palati, a njegovo održavanje treba da se potrvdi jula meseca.

Autor: M.K.