AKTUELNO

Veoma emotivan momenat.

Za Veliku Britaniju danas je važan dan. Naime, iako princeze Dajane nema već 24 godina, njen duh se oseća u svakoj pori društva, a danas, na dan njenog rođendana, postavljena je statua Lejdi Di u vrtu Kensingtonske palate.

Foto: Tanjug AP/Dominic Lipinski

Čuveni Kensingtonski vrt "Sanken garden" otvoren je za posete javnosti, a pre nekoliko godina u njemu je zasađeno Dajanino omiljeno belo cveće. Ideja da se na dan njenog rođendana postavi statua u ovom vrtu došla je od njenih sinova, princa Harija i princa Vilijama, koji inače živi u Kensingtonskoj palati sa svojom suprugom Kejt i troje dece.

Foto: Tanjug AP/Yui Mok

Sada je otkriveno i kako statua izgleda, a otkrivanje iste napravili su njeni sinovi princ Vilijam i Hari. Ono što je mnoge oduševilo jeste što su braća delovala kao da se odlično slažu i sve vreme su bili nasmejani i ponosni.

Foto: Tanjug AP/Dominic Lipinski

Danas, kada bi bio njen 60. rođendan, sećamo se njene ljubavi, snage i karaktera - kvaliteta koji su je učinili silom koja radi dobro u celom svetu i menja život ljudi na bolje. Svakog dana pomislimo da bismo voleli da je još uvek sa nama i nadamo se da će ova statua biti simbol njenog života i onoga što je ostavila iza sebe. Hvala svima koji čuvaju uspomenu na nju - poručili su u zajedničkom saopštenju prinčevi Vilijam i Hari.

Foto: Tanjug AP/Dominic Lipinski

Otkrivanju statue prisustvovali su i Dajanina sestra lejdi Džejn Felou i brat Čarls Spenser.

Foto: Tanjug AP/Dominic Lipinski

Foto: Tanjug AP/Dominic Lipinski

Autor: Nemanja Vujčić