AKTUELNO

Šok!

Megan Markl i princ Hari nedavno su dobili ćerku kojoj su dali ime Lilibet Dajana, po prabaki kraljici Elizabeti, i po pokojnoj baki, princezi Dajani.

Strani mediji prethodnih dana pišu kako kako je Megan ostala bez titule, što se vidi po rodnom listu Lilibet Dajana Mountbaten-Vindsor.

Foto: Tanjug

Naime, uz Harijevo ime još uvek stoji titula "His Royal Highness" što u prevodu znači Njegovo kraljevsko visočanstvo, kao i vojvoda od Saseksa, dok se Megan odrekla svojih titula, te uz ime majke stoji samo Rejčel Markl, što je zapravo njeno pravo ime.

Megan je ostavljena titula vojvotkinje od Saseksa jer je to bio dar kraljice Elizabete II povodom venčanja.

Inače, Hari je prošle godine rekao da će se nakon napuštanja kraljevskih dužnosti odreći i titule, ali po svemu sudeći, to još uvek nije učinio.

Podsetimo, prema pisanjima stranih medija drugi porođaj Marklove je višestruko jeftiniji u odnosu na porođaj od pre dve godine, kada je Megan rodila naslednika Arčija. Kako navodi Daily Mail, bolnica u Kaliforniji, porođaj prirodnim putem naplaćuje se oko 11.000 evra, dok je carskim rezom dvostruko skuplji i košta 23.000.

Foto: Tanjug AP/Joe Pugliese/Harpo Productions

Autor: P.R.

#Princ Hari

#megan markl