AKTUELNO

Majka holivudske zvezde se osam godina borila sa karcinomom, da bi nakon teške borbe preminula 2007. godine od raka jajnika.

Anđelinu Džoli mnogi smatraju najlepšom ženom na svetu. Njen pogled često nazivaju "mačijim", a njen osmeh je simbol Holivuda. Međutim, mnogi ne znaju da Anđelina Džoli mnogo podseća na svoju pokojnu majku Maršelin Bertran, od koje je nasledila lepotu, ali i držanje.

Da je živa, Maršelin bi ove godine napunila 71 godinu. Anđelinina majka je takođe bila glumica, ali je karijeru zanemarila zbog porodice.Kada je imala 21 godinu, Maršelin se udala i rodila sina Džejmsa, a dve godine kasnije Anđelinu. Shvatila je da je veoma teško uskladiti filmsku karijeru i brigu o maloj deci, pa je odlučila da se posveti porodici.

Međutim, brak sa Džonom Vojtom, tada mladoj glumici nije doneo sreću. Otkrila je da ju je varao s kim je stizao, pa je podnela zahtev za razvod braka kada je njen sin imao pet godina, a ćerka tri.

Kada je imala skoro 52 godine, udala se za Toma Besamra, sa kojim je živela u srećnom braku skoro sedam godina, dok ih smrt nije razdvojila.

Maršelin se skoro osam godina borila sa karcinomom, da bi nakon teške borbe preminula 2007. godine od raka jajnika. 2008. godine Anđelina i Bred Pit dobijaju ćerku Vivijen Maršelin Džoli Pit, koja dobija ime po svojoj pokojnoj baki.

Autor: M.K.