AKTUELNO

Privukao ogromnu pažnju!

Članovi grupe "Maneskin", koji su odneli pobedu na ovogodišnjoj Evroviziji, privukli su veliku pažnju javnosti, kako talentom, tako i svojom neobičnom pojavom. Frontmen grupe Damijan Dejvid izazvao je buru komentara, a nema ko nije zapazio brojne tetovaže, kojima je njegovo telo prekriveno, a svaka ima sasvim posebno simbolično značenje.

"Ples života“ istetoviran na grudima

Među najupečatljivijim i najočiglednijim tetovažama Damjana je ona utisnuta na gornji deo grudnog koša, gde je neizbrisivim mastilom napisao „Ples života“.

Učinio je to 2018. godine malo pre objavljivanja drugog albuma koji nosi ovo ime i očigledno je priznanje postignutom uspehu.

Prema rečima pevačice, u stvari se album voli kao dete i ispravno je posvetiti tetovažu nekoj kreaciji, baš kao što bi se to učinilo sa detetom.

Lice sa trnovom krunom - Sledeća tetovaža Damijana dei Maneskina o kojoj se najviše govori je ona utisnuta na butinu, na kojoj se pojavljuje lice mladića duge kose, trnove krune na glavi i svetog srca u rukama. Mnogi su pevača optužili za bogohuljenje, verujući da je on bio Isusova reprodukcija, ali istina je sasvim drugačija. Damiano je lično intervenisao da razjasni stvar, izjavivši da, mimo činjenice da nikome ne duguje objašnjenja, nije nameravao da širi poruke mržnje. Crtež, u stvari, ne bi nadahnuo religiozna ličnost, već on sam.

Tetovaža na zadnjici - Uspeh Maneskina datira iz jedanaestog izdanja Ks-Factor-a, gde je po prvi put Damijano privukao svu pažnju na sebe svojim androginim izgledom. Upravo na sceni talenta, tokom senzualnog plesa u krilu na visokim potpeticama, pevač je pokazao provokativnu tetovažu koju je ostavio utisnutu na zadnjici ili napis „Kiss This“.

Tetovaža na poprsju - Na strani poprsja Damijano je napravio tetovažu sa prilično elokventnim značenjem. Polazeći od ikoničke pesme „Dečaci ne plaču“ grupe The Cure, utisnuo je naslov na svoju kožu, brišući „ne“ i tako transformišući frazu u „Momci plaču“. Sa strane je takođe dodao emotikon tužnog lica da naglasi činjenicu da se muškarci prepuštaju emocijama baš kao i svi.

Tetovaža u centru grudnog koša

U središtu grudnog koša, tačno ispod grudne kosti, Damijano je imao jabuku istetoviranu zmijom sa račvastim jezicima. Iako se nikada nije umešao da objasni značenje crteža, čini se da bi to bila jasna referenca na prvobitni greh opisan u knjizi Postanja, gde se govori o Evi koja bi, pošto je podlegla iskušenju jedući jabuku, imala učinio čoveka smrtnim.

Ruža posvećena majci

Ruka je među najtetoviranijim delovima tela Damijana, postoji nekoliko simboličnih dizajna koje je želeo da utisne na kožu neizbrisivim mastilom. Prva je ruža sa donjim natpisom „Mama“ i to je očigledno slatki omaž njenoj majci, odmah ispod je profil nage žene sa zakrivljenom siluetom i raspuštenom kosom, dok je sa strane veliko srce (urađeno nedavno).

Tetovaža iznad prepona

Pevač nikada ne propušta priliku da se ovekoveči golih grudi, otkrivajući tako svoje isklesane trbušnjake, ali ono što je primetno samo kada nosi pantalone vrlo niskog struka je da ima tetovažu odmah iznad prepona. Šta prikazuje? Krila sa kurzivnim napisom ispod koji glasi "Za taj par zlatnih krila. Platili bismo svo zlato na svetu", što je citat iz pesme Vegas Jones-a "Solo".

Lobanja na ruci

Na desnoj podlaktici pevač takođe ima veliku lobanju koja okružuje kosu. Iako nikada nije otkrio njeno značenje, čini se da je to prikaz personifikovane smrti, koja se i u mitologiji i u popularnoj kulturi poistovećuje sa kosturom koji nosi kosu. Uzimajući u obzir mračnu dušu koja je uvek razlikovala Damijana, nije isključeno da je on želeo sličnu tetovažu samo da bi dao slobodu svojoj tamnijoj strani.

Autor: M.K.