AKTUELNO

En je bila više od maćehe i nikada nije bila opaka – rekao je glumac Majkl Daglas.

En Daglas, udovica Kirka Daglasa i maćeha slavnog glumca Majkla Daglasa, umrla je juče u Kaliforniji u 102. godini.

Foto: Tanjug AP/Reed Saxo

Porodica Daglas objavila je da je u četvrtak popodne En mirno umrla u svom domu na Beverli Hillsu. Njena smrt desila se godinu dana nakon što je preminuo njen suprug, koji je umro u februaru 2020 u 104. godini. Par je bio u braku 66 godina.

En je bila više od maćehe i nikada nije bila opaka. Izvukla je najbolje iz svih nas, posebno iz našeg oca. Tata nikada ne bi imao takvu karijeru bez njene podrške. Ketrin, deca i ja smo je obožavali. Ona će uvek biti u našim srcima – rekao je glumac Majkl Daglas u izjavi, a prenosi strani mediji.

Par se venčao 1954. godine nakon što su se upoznali u Parizu tokom snimanja filma "Čin ljubavi". Dobili su dvojicu sinova, Pitera i Erika, danas producenta i glumca.

Često se pitam šta bi se dogodilo da se nisam venčao s njom. Možda ne bih preživeo bez njenog smisla za humor i iskrenih instinkta – rekao je jednom prilikom Kirk Daglas.

Tečno znanje nemačkog, engleskog, francuskog i italijanskog jezika omogućilo joj je da radi sa francuskim filmskim distributerom, što je razvilo njenu karijeru značajno. Kasnije je upoznala Kirka 1953. godine, kada joj je ponudio posao svog publiciste dok je boravila u Parizu da snima film "Čin ljubavi". Njegovo udvaranje je potrajalo, a par se na kraju venčao u Las Vegasu u maju 1954. godine.

Pre samo šest dana Majkl je maćehi čestitao rođendan putem Instagrama, uz porodičnu fotografiju na kojoj je i njegov otac Kirk.

- Srećan rođendan, En. Volimo te – poručio je glumac.

Autor: P.R.

#En Daglas

#Kirk Daglas

#Majkl Daglas