AKTUELNO

Njegova smrt ih je spojila.

Smrt princa Filipa, vojvode od Edinburga i supruga kraljice Elizabete Druge, glavna je vest u svetu od subote, otkako je objavljeno da je preminuo u zamku Vindzor, ne dočekavši stoti rođendan koji bi proslavio u junu ove godine. Mnogo se spekulisalo o tome kada će i kako biti održana njegova sahrana, kao i ko će njoj prisustvovati.

Foto: Tanjug AP/Matt Dunham

Sada su već neke stvari poznate. Kako je objavljeno iz Bakingemske palate, sahrana će biti održana ove subote, u krugu porodice, a biće ispoštovane želje princa Filipa da njegova sahrana ne bude velika. Mnogi su se pitali da li će njegov unuk, princ Hari doći na sahranu, a sada je potvrđeno da je on stigao u Veliku Britaniju.

Foto: Tanjug AP/Phil Harris Pool via AP, Tanjug AP/Matt Dunham

Poznato je da su se princ Hari i njegova supruga Megan Markl povukli sa kraljevskih dužnosti prošle godine, te da već godinu dana žive u Americi. Kako se navodi, Hari je juče stigao u Britaniju, gde će sa ostalim članovima porodice prisustvovati sahrani svog dede. Međutim, njegova supruga Megan nije dobila odobrenje od lekara da putuje, s obzirom na to da je u drugom stanju. Kao što je već poznato, Harijev odnos sa bratom Vilijamom nije bio sjajan, pogotovo posle intervjua koji su njegova žena i on dali Opri Vinfri, ali sada su zajedno u bolu.

Foto: Tanjug AP/Lefteris Pitarakis

U nastavku možete pogledati neke od fotografija na kojima su prinčevi sa svojim pokojnim dedom, a koje su zabeležene na različitim događajima. Inače, poznato je da je princ Filip veoma voleo svoje unuke i uvek im bio podrška.

Foto: Tanjug AP/Lefteris Pitarakis

Foto: Tanjug AP/Alastair Grant

Autor: N.V.