AKTUELNO

Vest je objavljena na Tviteru, a brojni obožavaoci su uputili reči saučešća porodici.

Britanska glumica najpoznatija po ulozi medicinske sestre Patricije Firing u filmu o Džejms Bondu "Operacija Grom" preminula je u 76.godini. Uzrok smrti Moli Peters još uvek nije poznat.

Moli je bila prva Bondova devojka koja se razgolitila u filmu. Glumila je medicinsku sestru Patriciju Firing u filmu "Operacija Grom" iz 1965. Iako je bila prekrivena čaršavom, scena u kojoj je Moli bila gola tada je izazvala burne reakcije.

Foto: Wikimedia

Vest o smrti Moli Peters objavljena je na zvaničnom Tviter nalogu stranice Džejms Bond, a brojni fanovi su poslali poruke saučešća njenoj porodici.

Film je dobio oznaku 'X' što je značilo da u bioskopima ne mogu da gledaju mlađi od 18 ili 21 godine. Britanskom odboru za cenzuru najviše su smetale scene sa "seksualnom konotacijom".

Moli i Bond, kojeg je tada glumio Šon Koneri, ulaze u saunu i padaju jedan drugome u zagrljaj. U originalnoj verziji, Koneri je bio potpuno go. Iako je odbor imao prigovor na desetak scena, jedino je ta izbačena.

Moli Peters je nakon te uloge postala jedna od najpoznatijih seks simbola šezdesetih godina.

Foto: Wikimedia

Moli je živela u Ipsviču sa suprugom. Rodila je kći kada je imala 18, ali ju je dala na usvajanje. Sin joj je umro pre nekoliko godina.

Pink.rs

#Smrt

#glumica

'