AKTUELNO

Tuga!

Zvezda kantri muzike Čarli Prajd preminuo je juče, 12. decembra, u 87. godini od posledica koronavirusa, objavljeno je na njegovoj veb stranici.

Foto: Printscreen YouTube/ elvisthegreatest1

U vreme najveće popularnosti Čarli je bio najprodavaniji izvođač diskografske kuće RCA Records još od Elvisa Prislija, a pre dvadeset godina, kao prvi tamnoputi muzičar, našao se u Kantri kući slavnih. 

 Sve je rastužila vest o smrti legendarnog kantri pevača, a Doli Parton se na Tviteru potresnim rečima oprostila od kolege.

Srce mi je slomljeno. Jedan od mojih najdražih i najstarijih prijatelja, Čarli Prajd, preminuo je. Da stvar bude gora, za to je kriv Covid-19. Grozan virus. Uvek ćemo te voleti Čarli, počivaj u miru - napisala je Doli.

U periodu od 1966. do 1987. godine Ćarli je imao neverovatna 52 hita na "Billboard Country Top 10" muzičkim listama, a bio je vrstan pevač i gitarista. Inače, Prajd je 2017. nagrađen Gremijem za životno delo, a u novembru ove godine u Nešvilu je dobio nagradu za životno delo Udruženja kantri muzičara, koju mu je uručio takođe tamnoputi kantri muzičar Džimi Alen.

Autor: S.M.