AKTUELNO

Život kao na filmu.

Pre sedam godina, na današnji dan, ceo svet je zatekla vest o pogibiji proslavljenog glumca Pola Vokera. Zvezda filmova "Paklene ulice" poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći u svojoj 40. godini.

Do sudara je došlo u popodnevnim časovima u južnoj Kaliforniji u blizini grada Santa Klarita. Porše u kom se nalazio Voker udario je u rasvetni stub i drvo, a zatim se zapalio. Spasioci su pokušali da ugase zapaljeni automobil, ali njihovi napori nisu dali rezultata.

Foto: Foter/Tim Evanson on Foter.com / CC BY-SA

U nesreći je poginuo i njegov prijatelj Rodžer Rodas, koji je bio za volanom. O pogibiji slavnog glumca se spekuliše i danas, a njegova smrt obavijena je velom tajni i kontroverzi.

Pol je iza sebe ostavio ćerku Medou Rejn Voker, koja je u trenutku nesreće imala samo 14 godina. Medou je, dve godine kasnije, sa svega 16 godina, odlučila je da se bori za pravdu i tužila je "Porše" proizvođača sportskih automobila, kog je krivila za nesreću i smrt svog oca.

Već sedam godina spekuliše se o njegovoj smrti, a postoje verovanja i da nije bila u pitanju nesreća, već klasično ubistvo. Tabloidi su objavljivali da je Pol ubijen zbog svog humanitarnog rada, te da je saobraćajka bila nameštena. Toj priči na značaju daje i to što je policija saopštila da se uzrok kobne nesreće ne može precizirati najmanje tri meseca jer je automobil potpuno uništen što će otežati posao stručnjaka.

Foto: Foter/Tim Evanson on Foter.com / CC BY-SA

Neki idu toliko daleko da pišu da glumac nije uopšte mrtav, da je cela nesreća iscenirana za potrebe snimanja 'Paklenih ulca' i da je reč o marketinškom triku.

Polova majka Šeril ispričala je u dokumentarnom filmu o njegovom životu da je tog kobnog dana potpuno zaboravio na svoje obaveze, te da je planirao da sa ćerkom kiti jelku, ali da mu je onda stigla poruka da ga podseti na humanitarni događaj, sa kog se nikad nije vratio.

Autor: R.L.

#Pol Voker