AKTUELNO

Navode da je proces iznajmljivanja trajao nekoliko minuta, a niko od službenika nije Naju upozorio na moguće opasne uslove poput jakih struja i vetra.

Rajan Dorsi, bivši suprug glumice Naje Rivere, koja se utopila tokom izleta sa sinom, pokrenuo je tužbu protiv okruga Ventura u Kaliforniji. Naime, on je je sada podneo tužbu u ime njihovog petogodišnjeg sina Džeja, koji je bio sa majkom u čamcu. 

On tvrdi da je smrt njegove supruge mogla da se spreči, ali je nisu dovoljno informisali i upozorili na opasnosti na jezeru Piru. Navode da je proces iznajmljivanja trajao nekoliko minuta, a niko od službenika nije Naju upozorio na moguće opasne uslove poput jakih struja i vetra.

Iako je glumici ponuđen prsluk za spasavanje, ona ga je odbila, a zaposleni ga je ipak stavio u čamac, u tužbi je spomenuto da to nije dovoljno.

- Nisu je upozorili da mora da nosi prsluk za spasavanje, te su ga samo ubacili u čamac. Inspekcija je pokazala da čamac nije bio dovoljno opremljen za slučaj nesreće, a postoji zakonska odredba da to moraju da osiguraju - stoji u tužbi.

- U čamcu nije bilo sigurnosnih merdevina, užeta, sidra, radija, ni bilo kakvih drugih sigurnosnih mehanizama koji bi sprečili da osoba tokom plivanja bude odvojena od čamca - dodato je.

Autor: M.K.

#Naja Rivera