AKTUELNO

Iznenadićete se kada vidite ko je u pitanju!

Život, ali i smrt princeze Dajane ni posle više od dve decenije ne prestaje da intrigira svetsku javnost. Njen život u kraljevskoj porodici mediji su pratili iz dana u dan, svaki njen korak se znao, ali i posle razvoda od princa Čarlsa interesovanje za nju nije manjkalo. Čak i dan danas, 23 godine posle njene smrti, u javnost izlaze detalji nesreće u kojoj je izgubila život. Ipak, jednu stvar iz njenog života mnogi ne znaju.

Foto: Foter/France1978 on Foter.com / CC BY-SA

Naime, ono što je bilo poznato jeste da Dajana nije imala mnogo pravih, iskrenih prijatelja. Ipak, jedna žena je važila za njenu najbolju prijateljicu. U pitanju je Džulija Semjuel, koja je po zanimanju psihoterapeutkinja, a koja je inače krstila princa Džordža, sina princa Vilijama i vojvotkinje Kejt Midlton.

Džulija i Dajana upoznale su se na jednoj večeri davne 1987. godine. U nekoliko navrata, Džulija je javno pominjala princezu Dajanu, a jednom prilikom posebno je istakla da se ona sada ponaša prema Dajaninim unucima na isti način na koji bi se, kako ona veruje, i pokojna princeza ponašala.

Našla sam način da, iako Dajana nije prisutna, kroz njene reči i dela doprem njenim duhom do mladog Džordža. Ona ne bi bila klasična baka, nego potpuno posebna i znam da bi se celim srcem posvetila svojim unucima - izjavila je Džulija jednom prilikom.

Foto: Tanjug AP/Joe Giddens

Kao psihoterapeut, trudila se nakon princezine smrti da koliko može bude uz Vilijama i Harija koji su u tom trenutku ostali bez majke. Ona je u jednom emisiji uživo otkrila i šta misli kako bi se princeza Dajana odnosila prema Megan Markl.

Mislim da bi ona mnogo volela Megan Markl. Ne bi je pogađale nikakve odluke koje su ona i Hari doneli, njoj je bilo jedino bitno da su joj sinovi srećni, bila je mnogo dobar čovek – rekla je tada Džulija.

Foto: Tanjug AP/Frank Augstein

Autor: N.V.

#Džulija Semjuel

#Prijateljica

#Princeza Dajana