AKTUELNO

Princ se mnogo dvoumio da li da zaprosi Dajanu, jer je bio zaljubljen u drugu.

O ljubavi princeze Dajane i princa Čarlsa ispisani su mnogi redovi, a sada su u najnovijoj biografiji britanskog prestolonaslednika otkriveni mnogi novi detalji.

U knjizi koja nosi naziv "The Passions And Paradoxes Of An Improbable Life" autorka Seli Bedel Smit tvrdi da se njih dvoje nisu voleli kada ju je on zaprosio i oženio.

Tome u prilog govori i prvi zajednički intervju koji su Dajana i Čarls dali nakon zvanično objavljene veridbe 24. februara 1981. godine.

Foto: Wikipedia

Kada je Čarls rekao da je "ushićen i srećan", noviar ga je upitao "pretpostavljam i zaljubljen" na šta je on prevrnuo očima. Dajana je tada odgovorila potvrdno, a on je samo dobacio "šta god to značilo".

Bedel Smit piše da su svi njegovi prijatelji znali da on nije bio zaljubljen u Dajanu, nego da je pod pritiskom oca, princa Filipa, odlučio da je zaprosi jer je bila mlada, dobra s decom, osećajna, puna poleta i iz ugledne porodice, a i očekivao je da će se kasnije zaljubiti u nju, kao što je bio slučaj i sa njegovom bakom, koja se tek posle udaje zaljubila u kralja Džordža VI.

Naime, Džordž je već tada bio ludo zaljubljen u Kamilu, koju je upoznao 1977. godine, a koja je bila udata, pa samim tim i nepogodna da bude kandidatkinja za princezu.

Njih dvoje su, kako se navodi, bez obzira na prisustvo njenog supruga, otvoreno flertovali na zvaničnoj večeri sredinom aprila 1980. godine, kada je Džarls posetio Zimbabve.

Emocije između njih nisu mogle da se sakriju, ali je Čarls bio pod sve većim pritiskom da se skrasi pored Dajane, pa ju zvanično zaprosio 6. februara 1981. godine, kada je uvideo da se cela njegova porodica slaže da ona bude princeza.

U knjizi piše i da je Čarls čekao da mu Kamila da odobrenje i da se poverio svom prijatelju da nije siguran da li želi da zaprosi Dajanu, ali da se nadao da će je zavoleti.

Autor: V. T.

#Princ Čarls | Charles | Prince of Wales

#Princeza Dajana

'