AKTUELNO

Beživotno telo poznatog glumca koji je tada imao samo 28 godina pronašle su njegova kućepaziteljka i maserka u njegovom stanu.

Prijatelji, porodica i kolege Hita Ledžera podelili su svoje dirljive uspomenena holivudskog glumca u novom dokumentarnomn filmu u kojem će biti prikazani i njegovi do sada neviđeni privatni snimci.

Film "Ja sam Hit Ledžer" premijerno će biti prikazan kasnije ovog meseca, i opisaće kako je australijski glumac postao velika holivudska zvezda, kakav je bio kad su se kamere ugasile, ali i kako ga se sećaju kolege, porodica i prijatelji. Među njima su njegova sestra Kejt, i slavni reditelj Ang Li, koji je sa Ledžerom sarađivao na filmu "Planina Broukbek".

Hit je posthumno nagrađen Oskarom za najbolju sporednu ulogu u filmu "Mračni vitez" 2009. godinu dana ranije, preminuo je od predoziranja lekovima.

Inače, Ledžer je preminuo u 28. godini, pre devet godina, a njegovo telo pronašle su u njegovom stanu u otmenom njujorškom kraju Sohou, njegova kućepaziteljka i maserka. One su pokušale da ga reanimiraju, ali glumac je već bio mrtav.

Autor: M. K.

#Hit Ledžer | Heath Ledger

#Smrt

#glumac

'