AKTUELNO

Porodična idila uništena je kada je glumica doživela nesreću na skijanju 2009. godine.

Glumački par bio je u braku 15 godina, i verovatno bi ostali zajedno još dugo da ih nije rastavila strašna tragedija.

Naime, glumica Nataša Ričardson, supruga holivudske zvezde Lijama Nisona, poginula je 18.  marta 2009. godine, a iza sebe je ostavila sinove Majkla i Danijela.

Nataša i Lijam upoznali su se 1993. godine, dok je ona još bila udata za producenta Roberta Foksa.

Zajedno su glumili u mjuziklu, kad su, zbog njihove hemije, počele da kruže priče da među njima ima nečeg više. Mesec dana nakon premijere Nataša se razvela od supruga, a glasine da je u vezi sa Lijamom potvrdila je ubrzo.

Venčali su se na leto 1994. godine, a Nataša je bila uporna da dokaže da je dug i srećan brak u Holivudu moguć. Prvog sina dobili su 1995. godine, a drugog već sledeće.

Međutim, sreću porodice uništila je tragična nesreća 18. marta 2009. godine, kada je Nataša doživela nesreću na skijanju. Naime, ona je pala na stazi u Kvebeku, a na glavi nije imala kacigu.

- Razgovarali smo telefonom i rekla mi je: "Dragi, malo sam pala na snegu". Tako je ona to opisala - rekao je glumac kada je saznao da se njegova supruga povredila.

Čim je saznao, Nison je, sa snimanja u Torontu, doleteo u Montreal, gde je bila njegova supruga. Lekari su prvobitno mislili da je u pitanju lakša povreda, ali nekoliko dana kasnije pala je u komu zbog izliva krvi u mozak. Glumicu su u životu održavali aparati.

- Stajao sam kraj njenog kreveta i rekao joj, iako me nije čula, da je volim. Rekao sam joj: "Draga, iz ovoga se više ne vraćaš, udarila si glavom. Otišla si. Vraćamo te u Njujork gde ćemo skupiti prijatelje i porodicu" - prepričao je kasnije glumac koji je lekarima dao dopuštenje da Natašu isključe sa aparata.

- Ona i ja smo imali dogovor da, ako neko od nas završi u vegetativnom stanju, isključujemo aparate. To sam i uradio. Nataša je donirala srce, bubrege i jetru - otkrio je glumac.

Sa gubitkom ljubavi svog života nosio se teško, kao i njihov sin Majkl koji je počeo da se drogira. Nison je tugu utapao u alkoholu, sve dok nije shvatio da nije sebi dao vremena da "pošteno tuguje".

- Njena smrt do tada mi nije bila stvarna. U nekim trenucima, u našem njujorškom stanu, kada čujem otvaranje vrata, očekujem njen glas. Čekam da baci ključeve na sto i me pozove. Ceo svet mi se srušio kada je otišla - rekao je glumac.

Autor: Pink.rs

#Lijam Nison | Liam Neeson

#Nataša Ričardson | Natasha Richardson

#Smrt

#glumac

#glumica

'