AKTUELNO

Fej Danavej i Voren Biti proglasili su pogrešnog dobitnika, ali krivica nije njihova.

Dodela “Oskara”, 89. po redu, završila se nezapamćenim skandalom, kada je za pobednika proglašen pogrešan film, i dok su se producenti ostvarenja “La La Land” zahvaljivali svima redom, ispostavilo se da je došlo do neoprostive greške, i da je pravi pobednik, u stvari, film “Mesečina”.

Fej Danavej i Voren Biti proglasili su pogrešnog dobitnika, pa su morali da isprave grešku koju su napravili i rastuže sve koji su se radovali što je nagrada za film uručena favoritu na ovogodišnjoj dodeli.

Sada je na interenetu osvanuo i tvit koji bi mogao da razjasni kako je došlo do najveće greške u istoriji Oskara.

Foto: Tanjug AP

Naime, revizorska kuća Prajsvoterhaus Kupers, koja je već nekoliko decenija zadužena za brojanje glasova i štampanje koverata preuzela je odgovornost za nastalu grešku.

Jedan od dvoje partnera koji su davali koverte prezenterima, Brajan Kalinan, greškom je uručio pogrešnu kovertu Vorenu Bitiju. On je dobio kovertu za najbolju glavnu glumicu, a ne za najbolji film.

Brajan je neposredno pre proglašenja pobednika u kategoriji za najbolji film iz bekstejdža napravio fotografiju Eme Stoun i postavio je na Tviter, što ga je omelo, pa je prezenteru dao pogrešan koverat.

Shvativši da će krivica biti svaljena na njega, on je brzo obrisao pomenutu fotografiju, ali je neko ipak napravi snimak ekrana, pa postoji dokaz d aje fotografija osvanula na njegovom profilu.

Naravno, trenutno je u pitanju samo teorija da je zagledanost u Tviter uzrok za ovu grešku, a šta se tačno desilo znaće se u narednim danima.

Autor: V. T.

#Nagrada

#Oskar

#Skandal

'