AKTUELNO

Uprkos vanvremesnoj lepoti, život ih nije mazio.

Za pojedinim zvezdama naše kinematografije ludeli su muškarci kako u regionu, tako i širom sveta. S pravom možemo reći da su našu glumačku scenu činile prave lepotice, a neke od njih su vodile živote koji su ravni holivudskim filmovima.

Mira Furlan važila je za s*ks simbol bivše Jugoslavije. Snimila je nekoliko filmova, u kojima se čak i obnažila, a muškarci širom Balkana ludeli su za prelepom glumicom. 1986. godine glumica je upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd - Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i nazivali je izdajicom. Mira je dobila otkaz u pozorištu, oduzet joj je stan, a svakodnevno je dobijala i pretnje smrću. 1991. godine Mira i Goran su bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD gde su radili sve da prežive. Mira je od 2004. do 2008. glumila je u američkoj seriji "Izgubljeni" koja je ostvarila planetarni uspeh.

Foto: Prinstcreen YouTube/Sarajevo Film Festival

Ena Begović bila je jedna od najlepših i najuspešnijih glumica svog vremena, a život je izgubila na tragičan način pre skoro dve decenije. Rođena je 8. jula 1960. godine, a radila je i stvarala punom parom od 1978. do prerane i tragične smrti 2000. godine.

Foto: Printscreen YouTube/Krležin Gvozd - službeni kanal Ive Štivičića

Ana Saso pobedila je na izboru za Jugoslavije 1982. godine. Na takmičenju za Mis sveta plasirala se u prvih 15 najlepših devojaka na svetu i od tada je postala simbol lepote na našim prostorima. Dobila je mnogo ponuda da snima filmove, ali se filmske karijere odrekla jer je odbila da snima scene u toplesu.

Marina Perazić takođe je bila jedan od s*ks simbola naše zemlje. Lepa pevačica je ostvarila veliki uspeh kao članica benda ''Denis & Denis'', a njihove pesme se rado slušaju i danas. Marina je diplomirala građevinu, ali se time nikad nije bavila, a 1988. godine je otišla u SAD, a kako bi preživela, te je radila kao dadilja i blagajnica.

Foto: Printscreen YouTube/nacrtani

Foto: Pink.rs

Pink.rs

#Glumice

'