AKTUELNO

Ovo je dokaz koliko Dunav može biti opasan i koliko vremenske prilike mogu biti pogubne čak i za one iskusne

Na istom mestu na kom je prekjuče popodne tragično nastradao poznati reper Dalibor Andonov Gru pre desetak godina poginuo je muškarac, koji se takođe bavio sportovima na vodi. Kako za medije pričaju starosedeoci, i tog muškarca iznenadio je jak udar košave, vetar ga je podigao uvis i bacio u vodu.

Foto: YouTube/BALKAN INFO - Zvanični kanal, Pink.rs

Stravična tragedija u kojoj je nastradao Dalibor Andonov Gru dogodila se iznenada nešto posle 15 časova u ponedeljak, dok je reper vozio svoj novi kajt na Dunavu. Međutim, oko 15 sati jak vetar praćen kišom spustio se na Dunav. Kako saznaju mediji, Gru je odlučio da pokupi svoju opremu, međutim u tom trenutku vetar je iznenada njegov padobran podigao sa zemlje i povukao repera jer je bio vezan za njega.

Dunuo je jak vetar i podigao ga zajedno sa padobranom na visinu od 10 metara. Jak vetar nosio ga je niz Dunav čak 300 metara. Gru nije mogao da se izbori sa jakim udarima vetra, više puta je glavom udario o površinu vode i to je bilo pogubno za njega, ispričao je izvor iz istrage.

Pojedini očevici nesreće kažu da ga je usred te drame šipka udarila u glavu i on se onesvestio. Šta se tačno dogodilo, biće utvrđeno narednih dana.

Jedan od starosedelaca Zemuna, koji je prekjuče bio na obali, ispričao je da je pre desetak godina na isti način i na istom mestu poginuo još jedan muškarac.

- Opasni su ti sportovi na vodi, posebno ovde na Dunavu. Pre deset godina taj čovek je isto bio na vodi na nekoj skalameriji, a onda je počela da duva jaka košava - priča Zemunac koji nije želeo da otkriva svoje ime.

Tog nesrećnog čoveka zadesila je ista sudbina kao slavnog repera.

Foto: Pink.rs.

- Košava ga je dizala i bacala o površinu vode, kao da je pero. Nije mu bilo spasa jer su bile sekunde u pitanju, poginuo je na licu mesta. Ljudi ne shvataju koliko je Dunav opasan i koliko vremenske prilike mogu biti pogubne čak i za one iskusne - kaže čovek odmahujući glavom.

Dalibor Andonov Gru iza sebe je ostavio dva sina i suprugu.

Pročitajte još: OGROMNA JE TUGA ZBOG GUBITKA TAKVOG ČOVEKA... Dušici Jakovljević nikad nije bilo teže da vodi emisiju: Stala pred kamere i s knedlom u grlu progovorila o Gruu (VIDEO)

#Dalibor Adanov Gru

'