AKTUELNO

Prisetili su se i saradnje sa čuvenim scenaristom.

Domaća javnost sinoć je saznala da je u 80. godini nakon kratke bolesti preminuo Gordan Mihić, poznati scenarista i dramski pisac, otac glumice Ivane Mihić i suprug glumice Vere Čukić.

Foto: Printscreen YouTube/Bimbros Beograd

Ova vest iznenadila je mnoge, a u najvećem šoku ostali su dramski umetnici. Ovim povodom za Pink.rs oglasili su se i glumci Danica Maksimović i Svetislav Goncić, koji su se prisetili saradnje sa Gordanom i istakli koliko je on važan za domaću scenu.

Mnogo mi je žao što se sve to izdešavalo iznenada. Verovatno su želele Ivana i Vera da to bude u krugu porodice. Nažalost, odlaze tako divni i dragi ljudi. On je bio zaista poseban i ostavio je dubok trag u kulturi. Vežu me neke uspomene, ali tako nešto kada se desi, svi smo izmešteni iz zgloba. Stresno živimo, a ovakve stvari brzo se dese. Baš sam potištena, žao mi je, nisam ni znala da je bio bolestan. Svi zajedno su imali jedan lep i bogat život, dosta razumevanja, podrške, oni su bili jedna umetnička porodica i to je verovatno bilo najlepše u njegovom životu, a naravno i njegov rad koji je ostavio. Ja sam izjavila saučešće Ivani. Ne znam kako dragi i kvalitetni ljudi odlaze, oni koji ne bi trebalo, Bog ih za sebe uzima - rekla je sa setom u glasu Danica Maksimović.

Foto: TvPink Printscreen

Ja nisam imao mnogo prilike da sarađujem sa njim, međutim, Gordan Mihić je duboko bio u kulturi i u našem pozorištu, naravno i na televiziji. Svi mi smo imali prilike da sa njim provedemo dobar deo života. On je jedan veliki pisac i taj njegov gubitak je zaista ogroman za sve nas. Mihića svi pamtimo još iz onih najboljih TV serija iz onog vremena, pa sve do dramskih komada koje smo mi čak i igrali. Radio je dugo, njegova dela se sigurno i nesumnjivo pamte, veliki, veliki pisac. Zauvek će ostati u našim životima - rekao je drhtavim glasom Svetisalv Goncić.

Foto: TvPink Printscreen

Gordan Mihić bio je i redovni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti, gde je predavao filmski scenario.

Pink.rs

#Danica Maksimović

#Gordan Mihić

#Svetislav Goncić

'