AKTUELNO

Prisetile se i saradnje sa čuvenim scenaristom.

Čuveni scenarista i dramski pisac Gordan Mihić preminuo je 11. avgusta u 80. godini nakon kraće bolesti. Iza sebe je ostavio ćerku, glumicu Ivanu Mihić i suprugu, takođe glumicu Veru Čukić.

PROČITAJTE JOŠ: RADOŠ BAJIĆ UTUČEN NAKON SMRTI GORDANA MIHIĆA: Ostali smo bez velikog čoveka koji je svojim stvaralaštvom obeležio jednu epohu u srpskoj kinematografiji!

Foto: Fonet

Tužnu vest o smrti scenariste podelila je njegova ćerka Ivana na društvenim mrežama, a glumci se uveliko opraštaju od njega. Gorica Popović oglasila se za Pink.rs i istakla koliko joj je žao zbog Gordanove smrti, pa se prisetila i njihove saradnje.

- Zapanjena sam. Nisam znala da je preminuo. Jako mi je žao. Bio je jedan od naših najvećih scenarista, posvećen, temeljan. Toliko toga ostavlja za sobom - kaže Gorica i dodaje:

Foto: Tv Pink Printscreen, Pink.rs

- Igrala sam u nekim ostvarenjima po njegovom scenariju. Sjajni film ''Kraj rata'', Dragana Kresoje, pa serija ''Gore-dole''... Sve što bi on potpisao bilo je predodređeno za uspeh. Najdublje saučešće njegovoj Veri i Ivani - rekla je glumica.

Ovim povodom za Pink.rs oglasila se i Jelica Sretenović koja je izrazila saučešće porodici pokojnog scenariste.

Foto: E-stock/Neniska

- Gordan Mihić je ostavio ogroman doprinos našoj televizijskoj, filmskoj i pozorišnoj umetnosti. Neverovatno je da jedan čovek za svog života načini tako dragocena dela. Svaki njegov scenario je bio poseban i drugačiji. Blago nama svima koji smo bili njegovi savremenici. Njegova dela će se igrati i ekranizovati stolećima. Uz veliki naklon, njegovoj divnoj porodici iskreno saučešće - rekla je glumica.

Autor: Pink.rs

#Gordan Mihić

#Gorica Popović

'