AKTUELNO

Ostavila je neizbrisiv trag kada je reč o medijskoj, televizijskoj sceni Jugoslavije i Srbije.

Legendarnu voditeljku televizije Beograd Danku Novović, koja je u 76. godini preminula u nedelju 14. jula u bolnici na Bežanijskoj kosi, članovi porodice, prijatelji, mnogobrojne kolege i poštovaoci njenog rada ispratili su danas na večni počinak. Opelo na beogradskom Novom groblju počelo je oko 15 časova, kada su se od Danke, koja će čiji će posmrtni ostaci biti kremirani, zauvek oprostili njeni najmiliji.

Foto: Pink.rs/Ivan R.

Foto: Pink.rs/Ivan R.

Danas suze nije mogao da zaustavi niko ko je došao da voljenu Danku isprati na večni počinak – tokom opela u kapeli, kroz suze su se prisećali svih onih lepih trenutaka, ali i mnoštva profesionalnih dostignuća legendarne voditeljke, koja nikada neće otići u zaborav. U kapeli je govor održala i Maja Đorđević, ćerka njene najbolje prijateljice Snežane, koja je dirljivim rečima rasplakala sve prisutne.

Foto: Pink.rs/Ivan R.

Foto: Pink.rs/Ivan R.

Foto: Pink.rs/Ivan R.

Od Danke su se danas oprostili brojni ugledni saradnici, prijatelji i kolege iz javnog života Srbije, među kojima su Minja Subota, Ruška Jakić…

Foto: Pink.rs/Ivan R.

Podsetimo, Danka je na televiziji Beograd radila od njenog osnivanja 1958. godine, a svojim otmenim držanjem, posebnom dikcijom i bojom glasa ostavila je neizbrisiv trag kada je reč o medijskoj, televizijskoj sceni Jugoslavije i Srbije.

Foto: Pink.rs/Ivan R.

I. R.

#Danka Novović

'