AKTUELNO

Govor Janketićevog kolege mnoge je rasplakao.

Komemoracija velikanu domaćeg glumišta Mihailu Miši Janketiću održala se u njegovom matičnom pozorištu Jugoslovenskom dramskom danas u 12 časova, nakon čega će glumac biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Foto: Pink.rs/R.L

PROČITAJTE JOŠ: GLUMICA GRLILA I TEŠILA UPLAKANOG JANKETIĆEVOG SINA: Porodica neutešna zbog Mišine smrti, potresna scena na KOMEMORACIJI RASPLAKALA SVE!

Miša je preminuo 15. marta u 81. godini, a od njega su se oprostili mnogobrojne kolege i prijatelji, a jedan od njih je bio i Voja Brajović koji je održao emotivan govor.

Foto: Pink.rs/R.L

- Imao je ispunjen život. Svjetlana, Radomir, Iva, Marko, Milica to su bile najveće njegove nagrade. Radovao se malim stvarima kao što se siroče raduje. Od malih stvari je pravio hiperbole i uzdizao ih za sve nas. Svaku ulogu je Miša doživljavao kao Sizif kamen koji je on gurao sve dok ga ne napravi u dragulj. Njegova poslednja uloga je bila dijamant. Vreme je okrutni diktator, a Miša je umeo da se s njim nosi. Podržavao je mlade iako ih nekad nije razumeo. Bio savremen do kraja. Njegovo očekivanje budućnosti me je navelo da pročitam pesmu Brane Petrovića, njegovog vršnjaka - rekao je Voja Brajović na komemoraciji.

Foto: Tanjug

Autor: Pink.rs

#Miša Janketić

#Voja Brajović

'