AKTUELNO

Govor Vide Ognjenović dirnuo je sve prisutne u sali.

Danas u 12 časova održana je komemoracija glumačkom bardu Mihailu Miši Janketiću koji je preminuo 15. maja u Beogradu. Na komemoraciji u Jugoslovenskom dramskom pozorištu pojavila se glumčeva porodica, kao i mnogobrojne Janketićeve kolege i prijatelji.

Foto: Pink.rs/R.L

Komemoracija Miši Janketiću održana je na velikoj sceni ''Ljuba Tadić'' u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Pred početka komemoracije, mnoge je potresla scena kada je glumica Vesna Čipčić grlila i tešila uplakanog Mišinog sina Marka, koji se takođe bavi glumom.

Foto: Pink.rs/R.L

Foto: Pink.rs/R.L

Da odaju počast bardu glumišta došao je ogroman broj glumaca i reditelja: Miodrag i Bojan Krivokapić, Miloš Biković, Dragan Petrović Pele, Branimir Brstina, Vida Ognjenović, Milica Mihailović, Duško Kovačević, Srđan Timarov, Tanasije Uzunović, Tanja Bošković, Egon Savin, Jagoš Marković i mnogi drugi...

Foto: Pink.rs/R.L

Govor Vide Ognjenović dirnuo je sve prisutne u sali.

- Danas je pozorište u crnini. Otišao je Miša Janketić. I njega su sigurno iznenadile njegove poteškoće. To je bila uvreda časti za onu šamansku snagu kojom je u dva poteza mogao da razdrma celo gledalište. Mislili smo da će ga uloga u Kralju Betajnove spasti da će sve to oterati. Ali neće više Miša osluškivati iza scene i biti na njoj. Sve je prošlo - rekla je Vida Ognjenović i dodala:- Bio je jedinstven. Nije bilo šablona, njegovo majstorstvo bilo ne gotovo nemoguće. Dva puta ga nisam ni prepoznala kada je igrao u predstavi. Potpuno je sve promenio. Bez obzira na svu krhkost profesiju uspeo je Miša da sačuva svoju ličnost. Zbogom stoliki glumče, zbogom moj nezamenljivi prijatelju. Danas ćemo sahraniti glumca koji je mogao da ima stotine i više od stotine (rekao bi mi on) lica i da sve budu jedinstvene..."

Na platnu su se nizale Mišine maestralne uloge koje su i u ovom trenutku uspevale da nasmeju njegove najmilije. U svakoj svojoj roli Miša je bio obožavan.

PROČITAJTE JOŠ: UDOVICA MIŠE JANKETIĆA STIGLA NA KOMEMORACIJU UPLAKANA I U CRNINI, glumčeva deca neutešna! Kolege se opraštaju od velikana domaćeg glumišta

Autor: Pink.rs

#Komemoracija

#Miša Janketić

'