AKTUELNO

Ono što je govorio o njoj će vas dirnuti u srce!

Glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je danas u 80. godini. O njegovom privatnom životu se nije mnogo znalo, ali on je godinama uživao u skladnom braku sa balerinom i glumicom Svjetlanom Knežević. Od nje je bio stariji 12 godina, ali to ih nije sprečilo da se rodi velika ljubav.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Njih dvoje su se retko zajedno pojavljivali u javnosti, a iz velike ljubavi rodilo se četvoro dece - Iva, Milica, Marko i Radomir.

Njihova ljubavna priča počela je u Sarajevu, a Svjetlana je tada bila zaljubljena u drugog mladića. Upoznali su se kada ju je on tešio zbog raskida sa tadašnjim izabranikom.

- Svjetlana je bila vrlo mlada kada smo se sreli u Sarajevu. Imala je 16, a ja 28 godina. Bila je veoma lepa devojčica. I dan-danas je lepa. Bila je zaljubljena u drugog mladića. Tada sam bio zreo čovek, dosta rano sam delovao autoritativno. Hteo sam brže da ostarim. Oni su se razišli, pa sam je tešio. Govorio sam joj da se ne sekira, da ću se, kada bude odrasla, oženiti njom. Baš je tako bilo. Kad je imala 22 godine, otišao sam u Sarajevo, uzeo je i oženio. Održao sam obećanje. Istina, u međuvremenu je bilo nekih malih pesmica i nekih pisama, jer ona je tad učila baletsku školu u Sankt Petersburgu, u Lenjingradu, a ja sam bio ovde, pa smo se malo dopisivali. I, eto, tako, i tu prođe 40 godina, maltene - rekao je pre nekoliko godina glumac za domaće medije.

Supruga preminulog glumca bila je članica ansambla Pozorišta na Terazijama, a upamćena je po seriji “Grlom u jagode“, predstavi “Cigani lete u nebo“ i ulozi u TV seriji “Lisice“. Sećanje Svjetlane Knežević na poznanstvo sa Mišom je jako zanimljivo, možda malo drugačije.

- Upoznao nas je naš zajednički prijatelj. Miša priča da je na snimanju filma “Horoskop” rekao: „Vidite li onu malu? Kad poraste, ja ću je oženiti.“ Film su snimali na moru, ja sam imala 16 godina. Drugarica i ja smo se prijavile za statiranje da bi koji dan produžile letovanje. Posle četiri godine smo se zaista počeli družiti. Lepa priča. Što se tiče dece, ja sam bila inicijator. Da mi je Bog dao, bilo bi ih više - ispričala je Svjetlana.

Autor: Pink.rs

#Miša Janketić

'